Ilyen a totális összefogás: Semjén és Bayer jelöltje összeterelte a teljes ellenzéket

Kis-Magyarország

Az országban egyedülálló módon egy Békés megyei kistelepülésen, Kötegyánban a Fideszen kívül mindenki egy független jelölt mögött áll.

Az államigazgatásban és a versenyszférában is többször megmérette magát Miklósi Ilona, aki mögött a kistelepüléseken eddig nem tapasztalt összefogás állt össze a kis Békés megyei zsáktelepülésen, Kötegyánban.

Miklósi független polgármesterjelölt lesz a román határ melletti községben az őszi önkormányzati választáson, de maga mögött tudhatja a DK, az MSZP, a Momentum, a Liberálisok, a Jobbik, az LMP, a PM, valamint a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a helyi Kossuth Kör támogatását is – jelentették be péntek délelőtt Gyulán, a választókerület központjában.

Mint korábban beszámoltunk, sokkal nagyobb városokban, régióközpontokban, így Pécsett vagy Veszprémben milyen nehezen állt az össze a teljes ellenzéki összefogás. Ehhez képest érdemes megítélni az alig 1500 lakosú kis viharsarki településen történteket.

A gyulai sajtótájékoztatón Pluhár László, az MSZP választókerületi elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy Miklósi Ilona alternatívát jelent a független mezbe öltözött, de valójában fideszes aspiránssal szemben. Hajdu-Szűcs Mária Kornélia nemrégiben, mint arról a Narancs.hu beszámolt, Semjén Zsolttal és Bayer Zsolttal fotózkodott egy helyi eseményen, már a kampány részeként. A DK körzeti vezetője, Lebenszky Attila bátor tettnek nevezte, hogy a jelölt a NER hűbéri viszonyai között el mer indulni.

Gyulán jelentették be a teljes összefogást, Miklósi Ilona (balról a második)

Gyulán jelentették be a teljes összefogást, Miklósi Ilona (balról a második)

Fotó: A szerző felvétele

A mostani fideszes polgármester nem indul

A polgármester-aspiráns az önkormányzati nyilvánosságot, a helyi demokrácia megtemetését, munkahelyek létesítését és az infrastruktúra fejlesztését emelte ki programjából. Elképzelése szerint utat kell építeni a határ túloldalán lévő Keményfokhoz, hogy Románia Schengeni Rendszerhez való csatlakozása és az Arad–Nagyvárad között épülő autópálya megépítése után kapcsolódni tudjanak a partiumi nagyvárosokhoz.

A Narancs.hu kérdésére az ellenzéki jelölt elmondta, várja azoknak a rendőrségi nyomozásoknak az eredményét, amelyek a tűzifa önkormányzati elosztásával és a kötegyáni lépfene-botránnyal kapcsolatosak. Megjegyezte, szeretnének bekerülni az országos hírekbe, de nem ilyen botrányokkal.

Aligha tekinthető véletlennek, hogy nagy visszhangot kiváltó ügyek és az önkormányzat rossz teljesítménye után a település jelenlegi fideszes polgármestere, Nemes János nem indul a helyhatósági választáson.

Figyelmébe ajánljuk