Helyi összellenzéki kampánytanács alakult a Jászságban

  • Tóth András
  • 2021.12.01 12:10

Kis-Magyarország

Tudomásunk szerint ez az első ilyen az országban, az ellenzéki pártok mellett az MMM helyi vezetői is csatlakoztak. 

Jászapátin az ellenzéki pártok (DK, Jobbik, LMP, Momentum, PM, MSZP) és a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) jászsági vezetői megalakították a "Jászságért" kampánytanácsot, hogy támogassák az előválasztáson nyertes Kertész Ottó kampányát.

Úgy tudjuk, ez az első ilyen helyi kampánytanács az országban, a szövetségesek "Korszakváltást!" címmel közös jegyzéket is kiadtak, ebben azt írták, hogy mindent megtesznek azért, hogy "Magyarországon több mint kormányváltás, politikai korszakváltás legyen".

A jegyzékben kiállnak a demokratikus intézményrendszer visszaállítása, az egyéni és polgári jogok maradéktalan biztosítása, az esélyegyenlőség, a szolidaritás és a környezet biztonsága mellett is, és azt írják, tisztában vannak azzal, hogy a Márki-Zay Pétert miniszterelnöknek jelölő választópolgárok "a korrupció, az oligarchák érdekhálójának felszámolását, és igazságosabb Magyarország létrehozását is elvárják tőlünk".

A jegyzékben rögzítik, hogy megállapodtak Kertész Ottó országgyűlési képviselőjelölt teljes körű támogatásáról a 2022. évi választásokra, "mert szeretnénk, hogy tisztességes, szakmailag felkészült ember legyen a Jászság országgyűlési képviselője".

"Megállapodtunk abban is, hogy a jászsági választókerület minden településén, és az online térben a demokratikus ellenzéki pártok képviselői ismertetni fogják a jelölt programját és közreműködnek támogatóik mozgósításában, kampányának lebonyolításában. Mindezek érdekében megalakítottuk a kampányt szervező 'Jászságért' kampány tanácsot, amelyben az aláíró szervezetek egyenlő jogokkal és kötelességekkel rendelkeznek" – írták. 

A jegyzékben arról is írnak, hogy meggyőződésük és tapasztalataik szerint a Jászságban többségben vannak azok, akik változást szeretnének, és hogy a Fidesz szavazói között is sok olyan van, akik már nem tudnak azonosulni azzal a megosztó, csak a gazdagokat és híveik szűk csoportját támogató politikával, amit az Orbán-kormány képvisel. "Itt az idő, hogy változtassunk sorsunkon és ehhez kérjük a jászságiak, valamint az újszásziak, tiszasülyiek támogatását!” – zárták a nyilatkozatot. 

A kiáltványt aláírta Gedei József (DK), Budai Lóránt, Turóczi György (Jobbik), Tóth Áron (LMP), Kovács Mihály (Momentum), Kovács Zoltán (PM), Balogh Béla és Szekeres Imre (MSZP), valamint Lukácsi Katalin (MMM) is.

Kertész Ottó 42 éve állatorvosként dolgozik, de mellette közéleti tevékenységet is vállalt. Volt önkormányzati képviselő, alpolgármester, jelenleg a megyei állatorvosi kamara vezetője. Ezenkívül a Jászság kulturális életében két fontos szerepet betöltő kuratóriumot is ő vezeti.

Kertész – akit az MSZP kért fel, hogy induljon - az ellenzéki előválasztáson Jászberény jelenlegi alpolgármesterét, a DK-s Gedei Józsefet győzte le. Támogatói között számos párt volt, többek között a Jobbik is, amely jelenleg Jászberény polgármesterét adja.

Ő volt az is, aki információk szerint elsőként gyűjtötte össze a kellő számú támogatói aláírást Jász-Nagykun-Szolnok megyében ahhoz, hogy egyáltalán indulhasson az előválasztáson.

Az állatorvosnak a Fidesz jelenlegi képviselőjét, Pócs János gazdálkodót kell legyőznie a tavaszi választáson a Jászságban. Hogy ezt sikerrel teljesítse, ezért alakult a kampánytanács.

Kedves Olvasónk!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap. Ezt a rovatát vidéki újságírók írják szűkebb környezetük országosan is fontos eseményeiről. Életbevágónak tartjuk, hogy Magyarország lakói értesüljenek olyan helyi történetekről és véleményekről, amelyeket a kormányhatalom eltitkolni igyekszik.

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Nézzen be a magyarnarancs.hu-ra mindennap: itt ingyenesen megtalálja a nap legfontosabb híreit, és még sokkal többet! De a nyomtatott heti Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt. S ha tetszett, amit olvasott, kérjük, támogasson minket.

Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk