Megvan az első jelölt Jász-Nagykun-Szolnokban, akinek összejött a 400 aláírás

Kis-Magyarország

A Jászberény központú választókerületben Pócs János leváltására keresik a megfelelő jelöltet.  

Jász-Nagykun-Szolnok megyében is megvan az első jelölt, akinek összejött a legalább 400 aláírás ahhoz, hogy majdan végső ellenzéki jelölt lehessen választókerületében. Ő pedig nem más, mint Kertész Ottó állatorvos, aki a jászberényi központú 2-es választókerületben indul az MSZP-Párbeszéd, a Jobbik és az LMP támogatásával.

Kertész nemrég közölte közösségi oldalán, hogy már 500 aláírásnál tart. Információink szerint ő az első, akinek Jász-Nagykun-Szolnok megyében összejött a kellő számú támogatói aláírás. Azt is közölte, nem áll le, tovább folytatják csapatával az aláírásgyűjtést.

Lapunk érdeklődésére elmondta, standolással és segítői által jött össze ennyi aláírás pár nap alatt. Nagyobb településeken akár ötvenen is aláírhatnak neki egy-egy kitelepülés során, de kisebbekben is összejön a 10-15. Vannak helyek, ahova többször is visszatérnek, értelemszerűen ezek a nagyobb helységek.  

Ahogy arról korábban írtunk, Kertész Ottó a Jászberény központú Jász-Nagykun-Szolnok megyei 2-es OEVK-ban indul az előválasztáson, ahol elméletileg nagy harc várható, a volt MSZP-s Kertésszel szemben indul ugyanis DK-s színekben Gedei József, Jászberény alpolgármestere, korábbi polgármestere, akit a Momentum és a Liberális Párt is támogat.

Gedei, ahogyan a többi ellenzéki jelölt, még nem közölte, hogy összejött volna neki a 400 aláírás. Úgy tudjuk, ezt többen nem is teszik közzé, mert nem szeretnék, ha a támogatók „kiengednének”, és hátradőlnének, hogy kipipálható a feladat.

A jászberényi központú 2-es választókerületben a végső győztes ellenzéki jelöltnek nem kisebb fideszessel, mint Pócs Jánossal kell megküzdenie a Jászság képviseletéért. Már ha a Fidesz is úgy gondolja, hogy Pócsot indítják.

Kedves Olvasónk!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap. Ezt a rovatát vidéki újságírók írják szűkebb környezetük országosan is fontos eseményeiről. Életbevágónak tartjuk, hogy Magyarország lakói értesüljenek olyan helyi történetekről és véleményekről, amelyeket a kormányhatalom eltitkolni igyekszik.

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Nézzen be a magyarnarancs.hu-ra mindennap: itt ingyenesen megtalálja a nap legfontosabb híreit, és még sokkal többet! De a nyomtatott heti Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt. S ha tetszett, amit olvasott, kérjük, támogasson minket.

Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk