Koronavírus-fertőzés miatt lezárták a szegedi szívsebészetet

  • narancs.hu - B. T.
  • 2020. szeptember 25.

Kis-Magyarország

Egészségügyi dolgozók és betegek is megfertőződtek a szegedi klinika szívsebészeti osztályán. Kérdés, hogyan biztosítják így a dél-alföldi régió ellátását.

A Narancs.hu egészségügyi forrásokból származó információi szerint legalább 8 dolgozó fertőződött meg új típusú koronavírussal a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ II. számú Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ szívsebészeti osztályán. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy az osztályt lezárták, új betegeket nem fogadhatnak, nem vehetnek fel senkit. Kérdéses viszont, mi lesz az osztályon fekvő szívműtétre váró, vagy műtött betegekkel, illetve a közel 1,3 milliós lakosságú dél-alföldi régió ellátásával.

Egy, az osztályon fekvő beteg hozzátartozója arról számolt be lapunknak, hogy az ott ápoltak között 4 fertőzöttről tudni. Információink szerint az új típusú koronavírust nem a betegek vitték be az egyébként jól felszerelt osztályra, mivel őket csak tesztelés után, negatív eredmény esetén veszik fel.

A szívsebészetnek otthont adó Petri Gábor-tömb

A szívsebészetnek otthont adó Petri Gábor-tömb

Fotó: u-szeged.hu

Magyarországon összesen öt városban van szívsebészeti ellátás: Szeged mellett Budapesten, Debrecenben, Pécsett és Zalaegerszegen.

Cikkünkkel kapcsolatos kérdéseinket elküldtük a fenntartó Szegedi Tudományegyetemnek, de a megadott határidőig nem érkezett rá válasz. Amennyiben ez megtörténik, közöljük az új információkat.

Figyelmébe ajánljuk