Baktalórántháza

Nagy-magyar tabló győzött

  • narancs.hu
  • 2012. június 4.

Kis-Magyarország

Egy Nagy-Magyarországot ábrázoló tabló nyerte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei újság szavazását: a történelmi Magyarország térképébe helyezték el a baktalórántházi végzős diákok saját fotójukat, s arattak nagy sikert az internetes közönség előtt.

Az alábbi képen látható tabló nyerte el idén Szabolcs-Szatmár-Bereg megye ballagó középiskolás osztályai közül a legtöbb szavazatot a megyei újság, a szon.hu voksolásán.


Fotó: szon.hu

 

A portál A történelem előtt is tiszteleg a nyertes tabló címmel számol be a Kelet-Magyarországgal közösen szervezett versenyről.

A baktalórántházi Vay Ádám Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium tablója 29 munka közül lett győztes. Azon a közösségi oldalon, ahol megtekinthetők voltak a versenyző alkotások, egyébként a végső győztes váltotta ki a legtöbb, jellemzően elismerő kommentet. Valaki úgy írt, hogy a „ nagymagyar a nyerő, gyönyörű az a tabló, ötletes és igaz magyar”, más pedig úgy kommentelt: „Minden tiszteletem az övék, hogy a Nagy-Magyarország tablóval vállalták a magyarságukat!”

Figyelmébe ajánljuk

Hol az ember?

A megfilmesíthetetlen könyvek megfilmesítésének korát éljük – ezek pedig nagyrészt sci-fik. Herbert Ross Dűnéjének sokszor nekifutottak, mire Denis Villeneuve szerzői húrokat pengető két blockbustere végre a tömegek igényeit is képes volt kielégíteni; Isaac Asimov Alapítványából az Apple készített immár második évadát taposó, csillogó űroperát – a Netflix pedig az elmúlt évek egyik legnagyobb sikerű, kultikus hard sci-fijébe, Liu Ce-hszin kínai író Hugo-díjas A háromtest-triló­giá­jába vágott bele.