Simonka nemcsak hűbérúr volt, a személyi kultuszt is kikövetelte

  • narancs.hu
  • 2018. november 8.

Kis-Magyarország

Érdemes elővenni Simonka György tavaszi kampányfüzetét, hogy lássuk, hova vezet a korlátlan hatalom.

Arról számos alkalommal írtunk már, hogy fideszes Simonka György – akinek ügyeit már a Polt Péter vezette ügyészség is soknak érezte, ezért meggyanúsította és kikérte a mentelmi jogát a parlamenttől – élet és halál ura volt a békés megyei választókerületében.

Szervezett bűnözés miatt a Legfőbb Ügyészség kezdeményezi a fideszes Simonka György mentelmi jogának felfüggesztését

A Simonka rendelkezései szerint lebonyolított beruházások kapcsán okozott vagyoni hátrány meghaladja az 1 milliárd 400 millió forintot.

De aki nem a Viharsarokban él, nehezen tudja elképzelni, ez mit is jelentett pontosan, legfeljebb betudja annak Simonka botrányait, hogy a „politikusok korruptak, lopnak”. Ez, a tavaszi kampányban megjelent kampányfüzet viszont valamennyire rávilágít arra, hogy a NER erős kezű képviselői mit meg nem engednek maguknak a szűkebb pátriájukban.

Érdemes tehát ennyi idő távlatában is elővenni és fellapozni.

Ömlengés

Nem kevesebb, mint 104 fotón szerepel és 120 ember ajánlotta (ajánlotta?! – ömlengett róla, fel- túl és agyondicsérte) Simonka Györgyöt a kiadványban, amely a 2018-as tavaszi országgyűlési választás előtt jutott a dél-békési választókerület (Békés 4. számú oevk.) 27 településének mind 70 ezer háztartásába.

false

 

Simonka a kiadványban úgy vallott hitet „otthonról”, hagyományokról és értékrendről (most bűnszervezetben jelentős értékre elkövetett költségvetési csalással és vesztegetéssel gyanúsítják – a szerk.), hogy nem is abban a választókerületben lakik, amelynek támogatását kéri. Ennyit az „otthonról”.

Hűbéri eskü

De a nyitóoldalon mégsem ez a lefurcsább, hanem az a „támogatói nyilatkozat”. Ebben összesen 22 helyi közéleti ember, többségében a térség polgármesterei, alpolgármesterei, valamint a Békés megyei közgyűlés elnöke ajánlja őt a választók figyelmébe. Ez valójában a középkort idéző hűbéri eskü a Földesúrnak.

false

 

Majd 15 oldalon keresztül jön a térség település- és intézményvezetőinek, helyi vállalkozók, orvosok, véleményformálók „ajánlása”, hogy miért Simonkának és Simonkával kell folytatni dél-békési országgyűlési képviselőként. Olyan ember képe bontakozik ki, aki mindig mindent elintéz és megold, mindenütt ott van és mindenkinek segít, annyit tesz a térségért, mint eddig soha senki még együttvéve sem.

Simonka-fotó mindenütt

Minden egyes fejlesztés felemlítésénél éppen egy Simonka-fotót is találunk. Ezek száma végül meghaladja a 100-at!  Ráadásul a fejlesztések mindegyikét úgy adják el, mintha minden Simonka közbenjárására valósult volna meg, neki tartoznának köszönettel. Arra gyakorlatilag egy árva szót sem vesztegetnek, hogy uniós pályázatokról, brüsszeli pénzekről: német, francia, dán, svéd, holland stb. emberek adófizetői befizetéséről van szó.

false

 

Simonka nem zavartatta magát: a fejlesztésekről szóló beszámolók között több fotót közölt óvodákból és iskolákból, ahol megfordult, holott a közoktatási intézmények nem lehetnek színterei kampánynak. Emellett az óvodásoknak küldött, és saját magát reklámozó póló miatt a kampányban előbb a helyi, majd a Nemzeti Választási Bizottság is elmarasztalta a dél-békési fideszes képviselőt.

És imigyen szóla a magas hivatal: Simonka, Simonka, ne sündörögjél, ólálkodjál te az óvoda körül!

Jogsértő a Nemzeti Választási Bizottság szerint Simonka György óvodások közti nyomulása.

Figyelmébe ajánljuk