CNN: Oroszország szabotázsra készül Ukrajna ellen

  • narancs.hu
  • 2022. január 14.

Külpol

Ürügyet teremtenek a támadásra – állítja a hírtelevízió. A Kreml cáfol.

Kelet-Ukrajnában szabotázsakcióra készül Oroszország január-februárban, amellyel ürügyet teremt arra, hogy megtámadhassa Ukrajnát – ismertet egy különös forgatókönyvet a 24.hu a CNN-re hivatkozva.

Az amerikai hírtelevíziónak az Egyesült Államok egyik állami tisztviselője nyilatkozott pénteken arról, hogy ilyen információik vannak. A forrás egy úgynevezett false flag-műveletről beszélt. Ez azt jelenti, hogy orosz ügynökök olyan feladatot kaptak, hajtsanak végre szabotázsakciót Kelet-Ukrajnában az Oroszországgal szövetséges erők ellen. A támadást majd az ukránokra kenik, és ez megfelelő ürügy lesz arra, hogy Oroszország meginduljon Ukrajna ellen

Ez a feltételezés nem először kap nyilvánosságot, mert csütörtökön Jake Sullivan nemzetbiztonsági tanácsadó is ilyen információkról beszélt. Az ukrán védelmi minisztérium is olyan közleményt adott ki, hogy orosz különleges egységek orosz haderőt akarnak megtámadni. Sullivan emlékeztetett, hogy 2014-ben ugyanez történt a Krím-félsziget megszállásakor. 

 Az MTI péntek esti beszámolója szerint Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője cáfolta, hogy ilyesmire készülne Oroszország, állítja, hogy minden alapot nélkülöző információról van szó. „Mindeddig az ilyen bejelentések alaptalannak bizonyultak, semmi sem támasztotta alá őket” – emelte ki Peszkov.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk