Nemzeti gyász és a lezárások alatt is buliztak a brit kormány emberei

  • narancs.hu
  • 2022. január 14.

Külpol

Most elnézést kértek a királynőtől.

Bár Boris Johnson miniszterelnök egyik partin sem volt jelen, őt is hibáztatják Nagy-Britanniában amiatt, hogy tavaly áprilisban, a lezárások idején a miniszterelnöki hivatal épületében két bulit is tartottak – idézi a 24.hu a Telegraph cikkét.

Miközben a szabályok értelmében szinte csak a családtagok lehettek együtt beltérben, a londoni Downing Street 10. alatt búcsúbulit rendeztek a távozó kommunikációs igazgatónak, James Slacknek, egy másik összejövetelt pedig az épület alagsorában rendeztek meg Boris Johnson fotósai. Állítólag mindkét mulatság elhúzódott, éjfél után is tartott az épület kertjében, és a résztvevők a beszámoló szerint alkoholt fogyasztottak.

Ebből azért is lett botrány, mert a résztvevők nem csak a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokat szegték meg, hanem a Fülöp herceg halála miatt elrendelt nemzeti gyászba is belerondítottak tettükkel. Miközben ők aligha tartották a távolságot egymástól, az április 17-i temetésen Erzsébet királynőnek is egyedül kellett végigülnie a templomi szertartást.

A történtek miatt pénteken a kormányfői hivatal bocsánatot kért II. Erzsébettől.

Boris Johnsont korábban amiatt bírálták, hogy mint kiderült, 2020 májusában is – amikor szintén tilos lett volna – voltak bulik a kormányfői hivatalban, és az egyiken ő is jelen volt, bár utóbb azt mondta, azt hitte, ez egy munkájával összefüggő rendezvény lesz.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk