Fokozódik a helyzet Kárpátalján

  • narancs.hu
  • 2022. február 24.

Külpol

Távoktatást rendeltek el, a rendőrök 0-24 órában járőröznek. A lakosság megrohamozta a boltokat, benzinkutakat, többen Magyarország felé vették az irányt. 

Az ukrajnai hadiállapotra tekintettel Beregszászon bezárnak az oktatási intézmények – írja a karpatinfo Babják Zoltán polgármester közleménye nyomán. A Kárpátaljai Megyei Állami Adminisztráció oktatási és tudományos, valamint ifjúsági és sportosztályának levele értelmében péntektől minden iskolában távoktatást vezetnek be, az óvodák pedig zárva tartanak a helyzet stabilizálódásáig. 

Szintén a kárpátaljai portál számolt be róla, hogy a megyei rendőrség teljes állományát éjjel-nappali szolgálatba helyezték. A megye minden bevezető útjánál rendőrségi ellenőrzőpontokat állítottak fel, az utcákon és a településeken rendőrök járőröznek. A rendőrség vezetői arra kérik a lakosokat, tartsák be a rendet és mindig legyen náluk személyazonosító okmány. Kérik továbbá csak az ellenőrzött és megbízható információforrásokban bízzanak, és maradjanak nyugodtak. Minden gyanús eseményről, gyanús személyről jelezzenek a 102-es segélyhívó számon. 

Mindeközben a boltokat és benzinkutakat megrohamozták Kárpátalján, amiről a Kárpátalja.ma írt.

A bevezetett hadiállapot miatt többen elindultak Magyarország felé, Viktor Mikita kárpátaljai kormányzó pedig kijelentette, felkészítik a megyét a belső-ukrajnai menekültek fogadására. 

Oroszország csütörtök hajnalban támadta meg Ukrajnát, a szomszédos országban hadiállapotot rendeltek el. Már halálos áldozatokról és sebesültekről is érkezett bejelentés.  

 Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk