Meghalt egy férfi Spanyolországban, miután egy kongó harang fejbe vágta

  • narancs.hu
  • 2024. április 14.

Külpol

Háromnapos gyászt hirdettek. 

Meghalt egy 30 éves turista, miután a spanyolországi Tarragona városában fejbe vágta egy templom harangja – írja a Yahoo News.

A feltehetően spanyol állampolgárságú férfit szombat reggel érte a baleset, miközben az El Pinell de Brai régióban lévő templom tornyát látogatta meg. A nagyméretű, zengő harang azonnal végzett vele, miközben a templom húsvét utáni ünnepségének részeként megkondult.

A Daily Mail szerint a férfi egy csoport tagja volt, amely a katalóniai Terra Alta városából érkezett, és éppen a templom tornyára mászott fel, amikor a fejére mért ütés érte. Laura Vallespí, a Terra Altát magában foglaló Pinell de Brai régió polgármestere háromnapos gyászt hirdetett, és felfüggesztette a Santa Magdalena ünnepségeket.

„Mindig is hagyomány volt a Santa Magdalena harangozás. Sajnos ez ma nem végződött jól”

– fogalmazott. 

Bár a harangozás hagyomány, a polgármester nem zárta ki, hogy a jövőben másképp tartják meg. „Biztosan másképp kell majd csinálni. A mai napot hagyjuk elmúlni, mert sokkos állapotban vagyunk." Sterinte a harangozás és a zarándoklat hagyományát meg kell őrizni, de más keretek között, mint eddig. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk