Orbán Viktor: Elítéljük az iráni támadást

  • narancs.hu
  • 2024. április 14.

Külpol

Utasította Pintér Sándort, hogy garantálja a magyar emberek biztonságát. 

A kormány elítéli a Irán hajnali támadását, melyet Izrael ellen hajtott végre – mondta Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő szerint a támadás azzal fenyeget, hogy államközi háború dúlja fel a Közel-Keletet, ez pedig fenyegetést jelent az egész világra, benne Magyarországra is. 

Ezért összehívta vasárnap a Védelmi Tanácsot, hogy számot vessenek a konfliktus Magyarországra gyakorolt nemzetbiztonsági és gazdasági következményeiről. Utasította Pintér Sándor belügyminisztert és a terrorelhárítás vezetőit, hogy a magyar emberek biztonságát minden rendelkezésre álló eszközzel garantálják. Kedden Brüsszelbe utazik, ahol az európai vezetőkkel áttekintik a háborús helyzetet. 

Irán szombat éjjel drónokkal és rakétákkal is támadást indított Izrael ellen, válaszul a két hete a damaszkuszi konzulátusukat ért csapásra, melyben Teherán és Damaszkusz is Izraelt tette felelőssé. Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) összesítése szerint Irán összesen legalább 320 légi eszközt indított Izrael ellen, szinte az összeset elfogták. 

Az izraeli légierő is több tucat rakétát és drónt szedett le, és egyes források szerint amerikai, brit, sőt jordán gépek is részt vettek drónok elfogásában. Egy gyerek megsérült a Negev-sivatagban egy elfogás után lehullott repesztől, továbbá néhány olyan becsapódás volt, ami kisebb károkat okozott, köztük egy katonai bázisban délen.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk