Szalay-Bobrovniczky: A magyar kormány katonai missziót indít Csádba

  • narancs.hu
  • 2023. október 13.

Külpol

A migráció megfékezése és a humanitárius segítségnyújtás érdekében.

A migráció megfékezése és a humanitárius segítségnyújtás érdekében Magyarország katonai missziót indít Csádba – jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján a honvédelmi miniszter az MTI beszámolója szerint. 

Szalay-Bobrovniczky Kristóf úgy fogalmazott a veszélyek korát éljük, immár a második komoly fegyveres konfliktus zajlik, és „milliószám özönlenek migránsok Európába”.  Hozzátette, a bevándorlással együtt a terrorizmus is fenyegeti Európát.

A honvédelmi miniszter szerint az afrikai migráció megfékezésében kulcsfontosságú szerepe van a Száhel-övezetnek, és az övezetben található Csádnak. „Amennyiben Csád is instabillá válik, akkor olyan migrációs gátszakadásnak lehetünk tanúi, amely akár további százmilliókat indíthat útnak Európa felé” – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf

A miniszter közölte: a 2024-re tervezett misszióról szóló országgyűlési határozati javaslatot a jövő hét elején nyújtják be.

(Címlapképünk forrása: MTI/Lakatos Péter)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk