A Gázai övezetben hajtott végre rajtaütéseket az izraeli haderő

  • narancs.hu
  • 2023. október 13.

Külpol

Először indítottak földi hadműveleteket a légicsapások helyett.

Az elmúlt 24 órában az Izraeli Védelmi Erők (IDF) helyi rajtaütéseket hajtottak végre a Gázai övezet területén, hogy befejezzék a terület terroristáktól és fegyverektől való megtisztítását célzó erőfeszítéseket – írja a Telex az IDF közlése alapján.

A Hamász szombati terrortámadása óta ez az első alkalom, hogy az izraeliek légicsapásokról a földi hadműveletekre váltottak.

Daniel Hagari ellentengernagy, az IDF szóvivője egy televíziós tájékoztatóban elmondta, gyalogos és harckocsizó egységek is részt vettek a rakétákat indító terroristák és a túszaik felkutatásában. Az izraeli hadsereg szerint legalább 120 túszt tartanak fogva Gázában.

Izrael északi részén is egyre feszültebb a helyzet, az ország Libanonnal közös határán gyakoriak a tűzharcok és a kisebb robbanások. A SkyNews értesülései szerint a határ közelében található Metula nevű izraeli városkát pénteken kiürítették, az izraeli védelmi erők pedig katonai övezetté nyilvánították a területet. Az Irán által támogatott libanoni síita terrorszervezet és párt, a Hezbollah pénteken közölte, hogy „készen áll” csatlakozni az Izrael elleni harcokhoz.

Közben a Hamász beszámolója szerint 70 ember halt meg egy izraeli légicsapásban, miközben Gázavárosból menekültek. A szervezet szerint főként nők és gyerekek alkották a csoportot, akiknek konvoját izraeli légicsapás érte. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi volt a légicsapások célpontja, ahogy azt sem, hogy volt-e fegyveres célpont az utasok között.

(Címlapképünkön: Palesztinok menekülnek Gáza északi részéből 2023. október 13-án. Forrás: MTI/EPA/Mohamed Szaber)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk