Megmérgezhették az orosz állami tévé korábbi műsorvezetőjét Párizsban

  • narancs.hu
  • 2023. október 13.

Külpol

Tavaly márciusban élő adásban ítélte el az Ukrajna elleni háborút.

Vizsgálja a francia ügyészség, hogy megmérgezték-e Párizsban azt az orosz újságírót, aki azután menekült el Oroszországból, hogy élő adásban ítélte el az Ukrajna elleni háborút – írja az APNews értesülései alapján a Telex.

Marina Ovszjannyikova a párizsi lakását elhagyva lett váratlanul rosszul, ezért hívta a mentőket. Az újságírót kórházba szállították, a rendőröknek pedig azt mondta, arra gyanakszik, hogy megmérgezték. A rendőrség átvizsgálta a nő lakását, az ügyben nyomozás indult.

Marina Ovszjannyikova tavaly márciusban a Pervij Kanal orosz csatorna esti híradójának élő adásában a műsorvezető háta mögött feltartott egy, a háború megállítását követelő plakátot, amelyre azt is ráírta: „Ne higgyetek a propagandának! Itt hazudnak nektek!”

Az eset után előállították, de akkor még csak pénzbírsággal sújtották. Később, 2022 júliusában azonban egy tüntetést is szervezett a Kreml közelébe, amiért letartóztatták és háziőrizetbe helyzeték. A 45 éves nőt tavaly októberben 11 éves lányával együtt szökött meg az otthonából. Egy moszkvai bíróság távollétében nyolc és fél év börtönbüntetésre ítélte, mert „hamis információkat terjesztett az orosz hadseregről”.

FRISSÍTÉS!

A francia RFI beszámolója szerint az Ovszjannikován végzett vizsgálatok nem mutattak ki mérgezést. Az újságíró Telegramon az üzente: „Most már sokkal jobban érzem magam. A legtöbb vizsgálati eredmény megjött. Nincs mérgező anyag a véremben. Nem beszélhetünk tehát mérgezésről.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk