Budapest100: önkéntes „házkutatókat" keresnek

  • - legát -
  • 2022. január 13.

Lokál

Bűnjelek nem kellenek, tárgyi bizonyítékok annál inkább. A határidő: január 16., vasárnap éjfél.

Az idei Budapest100 eseménysorozatot május 14-15-én rendezi a KÉK–Kortárs Építészeti Közont, témája pedig a budapesti Várnegyed lesz. Amint felhívásukban olvasható, céljuk nem kevesebb, mint hogy bizonyítsák, a budai Vár polgárvárosa „ezernyi történettel és látható történelemmel rendelkező élő városrész, ahol minden létező ház érdekes lehet”.

„Bemutatjuk az itt élők történeteit a Bécsi kaputól a Dísz térig, a Tóth Árpád sétánytól a falak mentén kanyargó lépcsőkig, és azt is, milyen a modern élet az évszázados falak között” – írják felhívásukban, külön hangsúlyozva, hogy

a Vár mindenkié.

„A kövek és az évszázados téglák találkozása a betonnal olyan építészeti örökség, amiről közösen szeretnénk beszélgetni. Mire vár a Vár? Ez itt a kérdés, amire az itt élők, mint a polgárváros lakói, a turisták és sokféle szakma együtt keresi a választ a régi utcákat, az egykori ostromok nyomait és a városra nyíló pazar panorámát csodálva. Csatlakozzatok a Budapest100 önkéntes programjához és vegyük be a Várat együtt!” – olvasható a rendezők közleményében, akik egyúttal  olyan önkénteseket keresnek, akikre az előkészületektől egészen a rendezvény megvalósításáig számíthatnak a kutatásban, a programszervezésben, a lakókkal való folyamatos kapcsolattartásban, illetve épületfotózásban.

Aki kedvet érez mindehhez az ennek a kérdőívnek a kitöltésével jelentkezhet

2022. január 16-án (vasárnap) éjfélig.

Ahogy a felhívásban olvasható: a jelentkezés kiváló kapcsolatépítési, publikációs és megjelenési lehetőséget jelent, ami ráadásul igazolható önkéntes munka, egyúttal szakmai gyakorlat is. A részletekről itt olvashatnak.

(Címlapképünkön: Az Úri utca 1970-ben; Fortepan/Szabó Lóránt)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk