Karambolozott egy tram-train Szegeden

  • narancs.hu
  • 2022. január 12.

Lokál

A Boldogasszony sugárúton ütközött Szegeden egy tram-train és egy személygépkocsi.

Mávinform a közösségi oldalán számolt be a balesetről. A helyszínelés és műszaki mentés ideje alatt Anna kút és Szeged vasútállomás között pótlóbuszok szállítják az utasokat. A vasútvillamosok a délelőtti órákban megnövekedett menetidővel, rövidebb útvonalon közlekednek, járatkimaradásokra is számítani kell.

Balázs Csaba, a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére közölte, a balesetben személyi sérülés nem történt. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a hivatásos tűzoltók a kormánylégzsákot leszorítva nyújtottak segítséget az autó vezetőjének a kiszállásban, valamint áramtalanítottak a járművet. A villamosvasút utasai elhagyták a szerelvényt.

A tavaly novemberben indult Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő tram-train első útjáról alapos beszámolót közöltünk – ahogy arról is írtunk, hogy a második napon már le is állt a járat műszaki problémák miatt.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk