Visszatér a Monk – A flúgos nyomozó

  • narancs.hu
  • 2023. március 16.

Mikrofilm

Tizennégy év után tévéfilm készül Tony Shalhoub klasszikus figurájával. A bemutató időpontjáról még nincs hír.

A nagy sorozatboom előtt egész Amerika Tony Shalhoub különc nyomozójáért lelkesedett: a Monk 2002 nyarán debütált az USA Networkön, majd 8 évad és 125 rész után 2009 decemberében köszönt el. Fináléja közel 9 és fél milliós nézettségével egészen 2012-ig tartotta a legnézettebb drámasorozat-epizód tévétörténeti rekordját – aztán jött a The Walking Dead, majd egy rakás újító, rendhagyó és persze elképesztően drága sorozat, így a krimi-vígjáték mintha feledésbe merült volna. A figura itthon is népszerű volt: először a TV2 mutatta be, majd többek között a Viasat 3 és a Cool TV is játszotta.

A népszerű sorozat egy rigolyás, kényszeres autista exnyomozóról szól, aki felesége halála után magánnyomozóként segít be a San Franciscó-i rendőrségnek különböző gyilkosságok megoldásával. A sorozat nyolc Emmy-díjat nyert, magát Shalhoubot háromszor is díjazták.

Tizennégy évvel a sorozat befejezése után most úgy döntöttek, visszahozzák a figurát: Mr. Monk’s Last Case: A Monk Movie (Monk utolsó ügye: A Monk-film) címmel tévéfilm készül belőle a Peacock nevű streamingplatformra. Habár a sorozat fináléjában Monk megfejtette élete legnagyobb rejtélyét, úgy néz ki, akad még számára nyomoznivaló: a hírek szerint nemcsak a főszerepet alakítő Tony Shalhoub tér vissza, de Ted Levine, Traylor Howard, Jason Gray-Stanford, Melora Hardin és Hector Elizondo is. Az egyedüli hiányzó Bitty Schram, aki az első néhány évadban alakította Sharona Fleminget. Szintén csatlakozik a projekthez az alkotó, Andy Breckman is.

A sztori ezúttal Monk családjára koncentrál: a nyomozó mostohalánya, Molly (akit Alone Tal alakított) épp az esküvőjére készül, élete nagy napjára azonban gyilkosság vet árnyékot. A bemutató időpontjáról még nincs hír, itthon valószínűleg a Peacock tartalmait átvevő, nemrég elindult SkyShowtime streamingen lesz nézhető a tévéfilm.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek.