A besúgó, Top Gun, Yellowstone – ezekkel a tartalmakkal érkezik Magyarországra az új streamingplatform

  • narancs.hu
  • 2023. február 1.

Mikrofilm

A SkyShowtime havi 1999 forintba kerül majd.

Február 14-től itthon (és Albániában, Csehországban, Észak-Macedóniában, Koszovóban, Lengyelországban, Romániában és Szlovákiában) is elérhetővé válik a SkyShowtime nevű stramingszolgáltatás, derült ki a cég közleményéből. Mindössze három hónappal azután, hogy az RTL is elindította sajátját, újabb szereplő lép tehát be a hazai piacra.

A szolgáltató a Paramounthoz tartozó Showtime és a Comcast Sky csoportjának közös tulajdona, amelyet kifejezetten az európai piacra szabtak: azokban az országokban indult el vagy tervez elindulni, ahol a Sky-nak már vannak működő tévécsatornái. Tengerentúlon ehelyett a Peacock, valamint a Paramount+ nevű platformok működnek.

Ezek tartalmai mellett a SkyShowtime hozza el Magyarországra a Universal és a Paramount filmjeit és sorozatait, valamint a Nickelodeon, az immár új logóval hasító DreamWorks Animation és a Sky Studios tartalmait is. Ígéretükhöz híven helyi saját gyártású műsorokat, dokumentumfilmeket és önálló, egyedi adásokat is kínálnak majd, egyelőre viszont 21 saját gyártású tartalmat vásároltak az HBO Maxtól – jó hír, hogy ezek között van A besúgó is, amely az HBO átrendeződése miatt került le annak streamingjéről és vált elérhetetlenné. Emellett cseh (Czech It Out; The Sleepers), román (Hackerville; One True Singer; Ruxx; Tuff Money) és horvát (Siker) sorozatok is érkeznek majd. A platform első két, saját gyártású sorozata a cseh Winner és a lengyel Warszawianka lesz.

Már indulástól kezdve nézhető majd a platformon Michael Bay legújabb filmje, a tavalyi Rohammentő; a Downtown Abbey: Egy új korszak; a Jurassic World: Világuralom; a Ray Donovan: The Movie; Az északi; A rosszfiúk című animáció, vagy épp a múlt év egyik legnagyobb mozis sikere, a Top Gun: Maverick.

Ami a sorozatokat illeti, érkezik a tengerentúl legnézettebb kábeltévés sorozata, a westernérzést szappanoperába bújtatva feltámasztó Yellowstone (itt írtunk róla bővebben), valamint spinoff-sorozatai, az 1883 és az 1923 (az eredeti sorozat és az előbbi magyar származású operatőr-rendezőjével interjúztunk is); a tévében maffiózóként debütáló Stallone; olyan krimik mint az American Gigolo és a Mayor of Kingstown; a Vampire Academy és a Star Trek: Strange New Worlds. A következő hónapokban debütál majd a Minyonok: Gru színre lép, a Belfast, a Mosoly és a Fekete telefon.

A szolgáltatás ára havi 1999 forint lesz – pont annyiba kerül tehát, mint az RTL+, de kevesebbe, mint a Netflix alapcsomagja (2490 forint), az HBO Max (2390 forint) vagy a Disney+ (2490 forint) havi előfizetése.

Itthon továbbra is az Amazon Prime marad a legolcsóbb streaming a maga 899 forintos havidíjával.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk

Minden elmúlik

Óbuda legújabb művészeti ékessége 2019-ben, a roncstelepként vegetáló Goldberger textilgyár egyik felújított részéből nőtt ki; a volt mosócsarnok és a hozzá kapcsolódó, négyszintes épület több mint ezer négyzetméternyi összterületén nyílt meg tavaly a „szemerei remete”, a „magyar ugar lírai krónikása”, a „mezőgazdasági művészet” megteremtője, azaz Bukta Imre kiállítása. A magát független kortárs magánmúzeumként definiáló intézményben egyeseknek kalandtúrává, másoknak a meredek és keskeny lépcsők miatt megközelíthetetlenné válik a kiállítás egészének megtekintése. Az intézmény minden pozitív kezdeményezése mellett is piaci vállalkozás: erre utal a belépőjegyek (nem csak a magyar viszonyokhoz képest) magas ára és a shop elképesztő kínálata, amely a Bukta-bögréken, -kitűzőkön, -hűtőmágneseken keresztül egészen a Bukta-művekkel díszített pólókig terjed.

A kígyó

Az influenszerekről szóló előadás nem bontja ízeire, nem szálazza szét a közösségi média világát, inkább ránk zúdítja azt a maga (hitelesen) inkoherens valójában, kicsit úgy, mint amikor az ember a vécén ülve vagy elalvás előtt pörgeti a telefonját egy kissé már módosult tudatállapotban, ami azonban megnehezíti, sőt talán el is lehetetleníti az árnyalt, problémákat is feltáró reflexiót. Megteremtődik viszont ennek a világnak egy lehetséges színpadi változata, fel-felvillannak a közösségi médiában rejlő színházi helyzetek, az influenszerekben megbúvó színészek.

Nyíltan és aktívan

A gender studies iránt érdeklődő hazai olvasók már több mint tíz éve követhetik a tudományterület témáit és eredményeit a TNTeF – Társadalmi Nemek Tudománya Interdiszciplináris eFolyóiratból. Sorra születnek monográfiák is, de átfogóbb tanulmánykötet (magyar nyelven), főleg az utóbbi időszakban, viszonylag kevés jelent meg. Ezért is örvendetes, hogy új tétellel gazdagodott a magyar gendertanulmányok szakirodalma.

Tanácsi sztárparádé

Lassan három éve, hogy Demeter Szilárdot, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatóját miniszteri biztossá nevezték ki azzal a feladattal, hogy „koordinálja a magyar könnyűzene, valamint a kortárs magyar popkultúra megújítását és társadalmasítását”. Első hallásra csak egy újabb kulturális elmebaj körvonalazódott, de miután Demeter olyan tervezettel állt elő, amelyben a klubok és a próbahelyek fejlesztésétől a fellépési lehetőségek bővítésén át a tehetségkutatók és a turnék támogatásáig sok minden szerepelt, a hazai könnyűzenészek jó része üdvözölte a miniszteri biztos belépőjét. Különösen annak fényében, hogy Demeter belengette azt a 25 milliárd forintos állami támogatást is, amelyet szerinte öt év alatt lehet majd elkölteni a különféle programpontokra.

Fejre mentek

Máig rejtély, kik és miért lopták el sírjából Tisza István vagy később Kádár János koponyáját. A Tisza koporsójában található értéktárgyakat a tettesek nem vitték el.

Focizhat, de panaszkodni ne merjen

Magyarországon nem csak stadionok, de kondiparkok, műfüves pályák, tornatermek is épültek szép számmal – csak legyen, aki megtölti ezeket. Maroslelén a polgármester húzott mezt 47 évesen, hogy a futballcsapat végig tudja játszani a bajnokságot.

Horthy helyett Deák

Teljes arculatváltást és névváltoztatást kezdeményezett a Jobbik, azt bizonyítandó, hogy végleg szakított szélsőséges múltjával. Az új vezetés a Fidesz alternatíváját kívánja nyújtani a konzervatív választóknak. Jókora ambíció, miközben egyelőre az a kihívás, hogy a párt megugorja a parlamenti küszöböt.