Visszatér az Addams Family legkedveltebb tagja – itt az előzetes

  • narancs.hu
  • 2022. október 11.

Mikrofilm

Ezúttal Jenny Ortega alakítja Wednesday-t, de Tim Burton sorozatában feltűnik majd a korábban őt játszó Christina Ricci is.

A The Addams Family eredetileg Charles Addams képregényrajzoló szüleménye, aki 1938-tól kezdve 50 éven át készítette a világ egyik legrémisztőbb családjáról szóló rajzokat a The New Yorker magazinba. Ezek eredetileg a 20. századi, idealizált amerikai családképet gúnyolták ki, illetve a gazdag, arisztokrata famíliákból csináltak viccet. A későbbi filmek és sorozatok azonban már inkább a gótikus és horrorelemeket emelték ki. Az első sorozat 1964-ben indult, és két évadig futott, de hatása így is tartósnak bizonyult: készült belőle halloweeni tévéfilm, 1973-ban pedig animációs sorozat is, majd a franchise a 90-es években éledt újjá. Barry Sonnenfeld 1991-es mozija otthon A galád család alcímet kapta, 1993-ban érkezett a folytatása (Egy kicsivel galádabb család), majd a harmadik rész már egyenesen a tévén landolt (Jobb együtt, mint darabokban). Az első két film maradandónak bizonyult, ráadásul nekik köszönhető, hogy egy újabb generáció fedezte fel Addamséket: 1992-93 között újjáéledt az animációs sorozat, majd 1998-ban az élőszereplős sorozat is kapott még egy esélyt.

A mostanában tapasztalható reneszánsz tehát immár az Addams család harmadik eljövetele: 2010-ben Nathan Lane és Bebe Neuwirth főszereplésével két Tony-díjra jelölt musical készült a galád családból, majd 2019-ben és 2021-ben animációs filmként is folytatódtak kalandjaik. A legnagyobb dobás azonban még hátra van: Wednesday címmel spinoff-sorozat készült a Netflixre, melynek most érkezett meg az első előzetese.

A sorozatot Tim Burton, Alfred Gough és Miles Millar készítik, az ígéretek szerint pedig egy természetfeletti komédiába ágyazott felnövéstörténet lesz az Addams család talán legkedveltebb tagjáról, Wednesday-ről. A címszereplőt az a Jenna Ortega alakítja, akit a legújabb Sikolyban ismert meg a világ – ő lesz egyébként az első latin színésznő a szerepben. A karaktert a Sonnenfeld-filmekben Christina Ricci játszotta, aki most is feltűnik, ezúttal egy Miss Thornhill nevű professzorként.

A történet szerint Wednesday beköltözik a Nevermore Akadémiára, ahol titkos társaságok, gyilkosságok és szörnyek mellett olyan rémes dolgokkal is szembesülnie kell, mint a klikkek és a kiközösítés. Az Addams család fejeit Luis Guzmán és Catherine Zeta-Jones alakítják, míg a szintén kultikusnak számító Fester bácsiként Fred Armisen tűnik majd fel.

A nyolcrészes első évad november 23-án érkezik a Netflixre.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?