John Waters 18 év után ismét filmet készít

  • narancs.hu
  • 2022. október 12.

Mikrofilm

Szex, perverziók és zűrös alakok – a Rózsaszín flamingók rendezője ezúttal sem hazudtolja meg magát.

Úgy fest, a Rózsaszín flamingók, az eredeti Hajlakk és a Kuki rendezője, a mocsok művésze, John Waters nem vonult vissza, csak épp pihent. Legutóbbi, rendezőként jegyzett filmje a 2004-es Szégyen és gyalázat volt; egy olyan nőről szólt, aki egy baleset után teljes átalakuláson megy keresztül, és korábbi visszafogottságát levetve szexfüggővé válik, majd egy underground szexszektához is csatlakozik. Az elmúlt közel két évtizedben Waters inkább színészként volt aktív, egy rakás sorozatban bukkant fel epizódszereplőként önmagát, vagy épp egy pornófüggőt alakítja – játszott például a Feketelistában, a Search Partyban és A káprázatos Mrs. Maiselben is.

Most azonban úgy tűnik, végre rendezőként is visszatér: saját, Liarmouth című, idén megjelent regényét adaptálja vászonra. „A Liarmouth a legőrültebb dolog, amit az elmúlt időben írtam, épp megfelelőnek tűnik tehát ahhoz, hogy filmes karrieremet is újraindítsa. Izgatottan térek vissza a mozibizniszbe, remélhetőleg szerte a világon tébolyult örömöt terjeszthetek majd a kalandvágyó mozilátogatók körében” – nyilatkozta a rendező.

Waters íróként is meglehetősen termékenynek számít: eddig tíz kötete jelent meg, melyek között akad forgatókönyv, kvázi önéletrajz, a szexre koncentráló művészeti könyv, valamint a sokkolásról és a rossz ízlésről szóló értekezés is. A Liarmouth című regénye egy Marsha Sprinkle nevű nőről szól, aki bőröndlopásból és egyéb piti bűncselekményekből él. A készülő filmnek egyelőre sem premieridőpontja, sem terjesztője nincs.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk