Tóth Krisztina kapja az idei Bertók László Költészeti Díjat

  • narancs.hu
  • 2022. november 21.

Sorköz

A kuratórium döntését a tavalyi díjazott, Parti Nagy Lajos jelentette be.

Idén második alkalommal ítélte oda a kuratórium a Bertók Lászlóról elnevezett költészeti díjat, ezúttal Tóth Krisztina József Attila-díjas költő, műfordító eddigi életpályáját elismerve. A döntést a tavalyi díjazott, Parti Nagy Lajos jelentette be.

Parti Nagy Lajos videóüzenetében úgy fogalmazott, Tóth Krisztina

„a kortárs irodalom egyik legkiválóbbikja”, aki méltán van jelen a köztudatban.

Tóth Krisztinának eddig nyolc verseskötete jelent meg, a legutóbbi 2021-ben Bálnadal címmel. Költészete mellett prózai, gyermekirodalmi, drámaírói és műfordítói munkássága is kiemelkedő. Az ünnepélyes átadóest 2022. december 6-án 19 órakor veszi kezdetét a pécsi Kodály Központban.

A Bertók László Költészeti Díjat 2021-ben alapította a költő fia, Bertók Attila, valamint a Jelenkor folyóiratot kiadó Jelenkor Alapítvány. Céljuk Bertók László emlékezetének megőrzése és az ideológiáktól, korlátozásoktól mentes szabad művészet, illetve a kortárs magyar költészet jeles alkotóinak elismerése.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk