Véletlenül a magyar focicsapatokat szivatta meg az idegenrendészeti törvény

  • narancs.hu
  • 2024. január 10.

Sport

A ZTE sportigazgatója szerint minden klub emiatt vakarja a fejét az átigazolási szezonban.

Nem akárhol nehezített valószínűleg véletlenül a magyar kormány, amikor a vendégmunkások Magyarországra érkezését koordináló törvény részleteit dolgozta ki: természetesen a magyar futballban! Ugyanis bár hajlamosak vagyunk a focistákra valamiféle rendszeren kívüli embereként gondolni, ők is munkavállalók, akikre vonatkoznak különféle nemzetközi és magyar törvények attól függően például, hogy az Európai Unióban vagy azon kívül születtek.

 A ZTE focicsapatának sportigazgatója, Sallói István a Sportrádióban beszélt a helyzetről, amit a Nemzeti Sport szemlézett. A 2023. évi XC. törvény alapján az Idegenrendészet 2024. január 1-től február 29-ig nem állíthat ki tartózkodási engedélyt az Európai Unión, illetve az Európai Gazdasági Térség nem EU-tagjain (Izland, Liechtenstein, Norvégia) és Svájcon kívüli állampolgár részére.

„Jelenleg minden klub vakarja a fejét, mit tegyen, ez komoly nehézséget okoz” – mondta el Sallói arra utalva, hogy épp az átigazolási szezonra esik ez a tilalom, a magyar klubok pedig ilyenkor szeretnek a legjobban különféle afrikai országokból, a Balkánról és különféle még egzotikusabb helyekről focistákat igazolni.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk