A kormány már megint várja a gazdag migránsokat

  • narancs.hu
  • 2023. november 15.

Belpol

Az idegenrendészeti törvénytervezetből derül ki, hogy a kormány szívét is meglágyítja, ha valakinek van pénze.

Izgalmas apróságokat tartalmaz a hamarosan az Országgyűlés elé kerülő idegenrendészeti törvénytervezet vagyonos vízumigénylőkről szóló fejezete: a Belügyminisztérium kedden nyilvánosságra hozott tervezete már az első mondataiban jelzi, hogy Magyarország a magyaroké, és idegenrendészeti szigorítást szeretnének a megfogalmazói, de a Magyar Hang kiszúrta, hogy azért a tényleges tartalom kicsit árnyal a képen.

Kissé elrejtve ugyanis egy új, fizetős letelepedési programot is meghirdettek, ami tulajdonképpen visszatérés a már elkaszált Rogán Antal-féle letelepedési kötvény elvéhez: ahhoz, hogy ha valakinek van pénze, akkor tárt karokkal várja a kormány.

A tervezet kimondja, hogy a 3. országbeli (tehát nem európai uniós és nem EGT-tagállamból érkező) állampolgár két évre érvényes vendégbefektetői vízumot igényelhet, ha három hónapon belül 250 ezer és egymillió euró közötti összeget fizet be különböző jogcímeken és projektekbe (körülbelül 90 millió forinttól 390 millió forintig). 

Ezekből a feltételekből kell valamelyik teljesítenie:

• legalább 250 ezer euró értékben kell vásároljon egy jegybank által akkreditált ingatlanalap befektetési jegyeiből

• legalább 500 ezer euró értékben kell tulajdonjogot szerezzen egy tehermentes magyarországi ingatlanban, melyet aztán vagy a befektető vagy hozzátartozói legalább öt éven át megtartanak

• egymillió euró értékben kell adományt nyújtson valamelyik „közfeladatot ellátó, közérdekű vagyonkezelő alapítvány” által fenntartott főiskolának vagy egyetemnek

Mindennek fejében a vásárló két éven belül 10 évre szóló tartózkodási engedélyt kaphat, amit aztán újabb 10 évvel hosszabbíthatnak meg. A kormány azt is ígéri, hogy vízumkérelmezőket nemzetbiztonsági szempontból is ellenőrzik majd.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Lefotózta a Kígyó-sziget egyik védőjét, aki visszaszólt az oroszoknak

Emeric Lhuisset fotográfus fényképein valódi harctereket és igazi katonákat látunk, még akkor is, ha a kompozíció klasszikus festményeket idéz. Mi a viszonya valóságnak és beállításnak, hogyan nyerhetik vissza hangjukat a történelem tényleges főszereplői, és hogyan sikerült lefotózni a Kígyó-sziget védőjét, aki rádión szólt be az orosz hadihajónak? Budapesti kiállítása apropóján beszélgettünk.