Bognár: A Fradi a szertárossal is ugyanitt tartana

  • narancs.hu
  • 2024. január 13.

Sport

A Paks edzője már megint tökön rúgta Kubatov Gábort, de nem ő kezdte.

– Ha te lennél a Ferencváros edzője, pontosan ugyanezeket az eredményeket érné el a Ferencváros.

– Nem csak velem, szerintem a szertárossal is.

Ez a párbeszéd a XIII. kerületi televízió, a TV13 Sporttárs című műsorában hangzott el. Hegyi Iván újságíró, szakkommentátor beszélgetett Bognár Györggyel, a Paks labdarúgó-csapatának edzőjével. 

Hegyi Iván a beszélgetés elején elmondja, hogy amikor Bognár válogatott játékos volt, és valahová ment a csapat, ők egymás mellett ültek a buszon, régóta barátok. Az interjúban szó esik arról, hogy a Paks vezeti az NB I-es bajnokságot,  Bognár ezzel kapcsolatban leszögezi, ez, hogy csapata a lista élén telel, egyáltalán nem a realitás, legalábbis a gazdasági és szakmai lehetőségeket tekintve. Bognár szerint a Ferencváros a lehetőségei alapján kimagaslik ebből a mezőnyből, míg a többiek nagyjából egyforma szinten állnak. A Paks azzal emelkedik ki, hogy összetartó, ugyanakkor nyitott és befogadó közösség, és már akkor is ilyen volt, amikor még nem ő volt az edző. Ebben a közegben jó néhány olyan játékos is kimagaslóan teljesít, akiről máshol már lemondtak. Jellemző, hogy Pakson szakmailag és mentálisan is megújulnak, akik oda mennek játszani. 

A beszélgetés később terelődik vissza a Ferencváros-problematikára. Bognár megjegyzése azzal kapcsolatban, hogy a fővárosi kirakatcsapat a szertárossal is elérne ugyanilyen eredményt, rosszul eshetett Dejan Sztankovics edzőnek is, bár nyilvánvalóan Kubatov Gábornak, az FTC elnökének szólt. 

A Fidesz pártigazgatójaként is ismert politikus korábban beszélt arról, hogy miért nincs magyar edzője a Ferencvárosnak, és bár név nélkül, de Bognár György esetével példálózott: „Mindent elmond, hogy az lett az év edzője, aki egy vidéki csapatnál kivette a pénzt a széfből, bement a kaszinóba, feltette a pirosra, és a fekete jött ki. És most vezetőedző. Ez morális kérdés.”

A Telex, amely a TV13 interjúját kiszúrta, emlékeztet, hogy Kubatov egyvalamiben tévedett. 

 

 
Kubatov Gábor az MVM Dome-ban
Kubatov Gábor / Facebook
 

Hiszen nem az előző szezonban, hanem azelőtt választották Bognárt az év edzőjének. Az előző szezonban az a Szabó István kapta meg az elismerést, akinek frissen feljutott csapata, a Kecskemét kétszer is megverte a Fradit, amelynek játékoskerete papíron tízszer annyit ért, mint a Kecskemété.

Bognár akkor nem reagált Kubatov megjegyzésére, csak decemberben, amikor a Paks 3-2-re legyőzte a Ferencvárost. A meccs utáni tájékoztatón megjegyezte, „Azt értem, hogy magyar játékosokkal első egy csapat, na de magyar edzővel?”

Kubatovnak azért lehetett ez kellemetlen, mert a Ferencváros, miután menesztette az oszét Sztanyiszlav Csercseszov edzőt, az ideiglenesen megbízott László Csabával a kispadon nagyon jól játszott. Az FTC mégis elköszönt László Csabától, Dejan Sztankovicsot hívta meg edzőnek, akivel a bajnokságban nem nyújt maximumot a csapat, igaz, az Európa Konferencia Ligában továbbjutott a csoportjából.

A TV13 interjújában Bognár azt is megjegyezte, Kubatov azért piszkálhatta őt, mert fáj neki, hogy a Fradi második helyen telel.

 

 

A címlapképen Bognár György, a Paks vezetőedzője a labdarúgó MOL Magyar Kupa 4. fordulójában, a 16 közé jutásért játszott Budapest Honvéd-Paksi FC mérkőzésen a Bozsik Arénában 2023. november 2-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Önarckép feketével

  • - turcsányi -

Ha van igazság a földön, Bert Schneiderből hétcsillagos hollywoodi aranyifjú válik. Egy léha, semmirekellő alak a sztárjelöltek örökké vidám, szőke és bikinis karéjában, a nyitott tetejű sport Mercije oldalának támaszkodva, golfhoz öltözve néz el a távolba, s számolja Los Angeles mindig felhőtlen egén az angyalokat.

Kiszámolós

Ha Ed Sheerannek van harminc kamionja, hat pengető alakú óriáskivetítője, öt saját fejlesztésű looper pedálja a forgószínpad öt különböző pontján, és 135 percet játszik – saját állítása szerint – nagyjából 70 ezer embernek, akkor hány keringős lüktetésű balladát játszhat el?

Az egyedüli boldogság

  • Balogh Magdolna

A dán írónő (1917–1976) bő öt évtizeddel ezelőtt befejezett, 1967 és 1971 között írt ön­életrajzi trilógiája azt az utat mutatja meg, ahogyan egy szegény sorsú, munkáskörnyezetben felnőtt lányból ismert és népszerű, számos díjjal kitüntetett szerző válik.

Térerő

A modern nagyváros az ipari forradalom következménye; a korábbiaktól gyökeresen eltérő termelési struktúra nyomán alakult ki az a térszövet, amelyben az európai civilizáció máig élni, bár lassan inkább csak túlélni próbál.

A vasutasok kérték

Talán Stephenson óta nem fordult elő, hogy egy működő vasúttársaság arra biztatta volna utasait, hogy ne vegyék igénybe a szolgáltatásait.

Magyar western fűnyíróval

Ha azt mondom, vásári bábjáték, azt mondod, Vitéz László. És persze Kemény Henrik. A műfaj magyarországi történetének meghatározó alakjai máig ott állnak minden, e hagyományt követő előadás mögött.

Veszélyes álmok

  • Eörsi Mátyás

Mire gondol az olvasó, ha azt hallja: „Zöld, biztonságos, versenyképes”? Vagy ezt: „Helyreállítás, erő és a hovatartozás érzése”? Esetleg ezt: „Együtt. Ellen­álló. Európa.”?