Vonulás helyett inkább buszokra rakták a magyar szurkolókat Münchenben

  • narancs.hu
  • 2021. június 23.

Sport

Hangolnak a meccsre. A müncheniek szivárványzászlós buszokkal, a magyarok egy része meg buzizással.

Az UEFA végül nem engedte a müncheni Allianz Aréna szivárványszínű kivilágítását, a város azonban így is megtalálta a helyeket, ahol kifejezheti tiltakozását a ma Áder János által aláírt homofób törvény ellen. A német-magyar Eb-meccs így erős politikai színezetet is kapott.

A meccs egyébként negyedházzal zajlik, a 75 ezres stadionban 14 500 nézőt várnak, közülük mintegy 2800-3000 magyar szurkoló.

A hvg.hu élő közvetítése szerint a magyar szurkolók városon keresztüli szokásos közös vonulását azonban nem engedték, hanem buszokkal viszik ki őket a meccs helyszínére. Ez persze nem meglepő, mert a stadion jó 10 kilométerre van a szurkolók gyülekezési helyéül szolgáló Wiener Platztól. A gyülekezést komoly rohamrendőri készültséggel felügyelték. 

A lap videójából az is látszik, hogy amellett, hogy számos helyi viselt szivárványszínű kiegészítőket, zászlókat, esernyőket, a magyar szurkolókat szállító buszokra is kitették a szivárványos zászlókat. A magyar szurokolók is melegítenek:

a buszokra várva többször is felhangzott a "mocskos buzik" skandálás. 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk