„Eszenyi Enikő által gyakorolt verbális erőszak és agresszív vezetői kommunikáció is hozzájárult távozásunkhoz”

  • narancs.hu
  • 2020.03.09 21:30

Színház

Közös nyilatkozatot adtak ki a Vígszínházból elszerződött egykori társulati tagok.

Közös nyilatkozatot adtak ki a Vígszínház társulatának egykori tagjai, mint írják "a jelenleg regnáló igazgató, Eszenyi Enikő által gyakorolt verbális erőszak és agresszív vezetői kommunikációja hozzájárult ahhoz, hogy felbontsuk a szerződésünket a Vígszínházzal. Azért hozzuk nyilvánosságra ezt a levelet, mert a Vígszínházban nem állt rendelkezésünkre olyan intézményi fórum, ahol a személyes tapasztalatainkat, panaszainkat kivizsgálták volna."

A társulati tagok az intézményben szerzett tapasztalataikról nyilatkozó Néder Panni színházrendező és Fenyvesi Lili filmrendező-rendezőasszisztens mellett állnak ki. Az egykori munkatársak toxikus légkörről, verbális erőszakról, rendszeres megaláztatásról vallottak a 24.hu-n hétfőn megjelent cikkben.

Toxikus légkörről vallanak a Vígszínház egykori munkatársai

Mindennapos abúzusról, pszichikai nyomásról és rendszeres megaláztatásról mesélnek. „A Vígszínházban töltött fél évem alatt napi szinten tapasztaltam vagy voltam szemtanúja abúzusnak, a toxikus légkör által kialakult pszichikai nyomás következtében magam is öt kilót fogytam, illetve a kirúgásomat megelőző próbán pánikrohamom volt.

Fontosnak tartjuk a prevenciót, és szolidaritást vállalunk minden jelenleg is ott dolgozó kollégával, aki a hatalommal való visszaélés áldozata - írják közleményükben, melyet  a Színház Online hozott nyilvánosságra.

Eredeti aláírók:

Bata Éva
Harkányi Endre
Herczeg Adrienn
Hevér Gábor
Járó Zsuzsa
Kerekes József
Kovács Patrícia
Lengyel Tamás
Mészáros Máté
Molnár Áron
Péter Kata
Réti Adrienn
Stohl András
Telekes Péter
Tornyi Ildikó

Neked ajánljuk