Távozik a Pesti Magyar Színház igazgatója

  • narancs.hu
  • 2023. október 7.

Színház

Zalán János megtisztelő felkérést vállalt el állítása szerint a kultúra területén.

A Pesti Magyar Színház pénteken a rendkívüli társulati ülésük után tett közzé egy posztot Facebookon, amiből az derül ki, hogy lemondott a színház igazgatója. Az indoklás szerint Zalán János elvállalt egy „megtisztelő felkérést” a kultúra területén belül.

A Zalán János aláírásával megjelent levél alapján nem először találták meg új ajánlattal, azonban idáig mindig a színház mellett döntött, amelyet 2015 óta vezet, most viszont olyan felkérést kapott, amivel új szintre tudja emelni azt a munkát, amit évek óta végez.

"A Pesti Magyar Színházban betöltött pozícióm és az új felkérésem között ugyanakkor összeférhetetlenség merült fel. 2024. február 1-jével már az új feladatra koncentrálok, melyről hamarosan részletes tájékoztatást adok" 

– írja.

Az 57 éves Zalán János egyetemi docens, Balázs Béla-díjas producer, színigazgató. Több filmművészettel kapcsolatos cég ügyvezető igazgatója, tulajdonosa, közreműködője, média és kommunikáció témaköri egyetemi megbízott előadó. 2013 és 2015 decembere között Nemzeti Kulturális Alap Színház- és Táncművészeti Kollégiumának vezetője. 2018. augusztus 30-ától az újjáalakult Színházművészeti Bizottság elnöke. 2020. október 1-től 2022-ig a Színház- és Filmművészeti Egyetem megbízott oktatási rektorhelyettese volt.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk