Kútvölgyi Erzsébet: Marton László még élne, ha nincs a botrány

  • narancs.hu
  • 2023. október 7.

Színház

A színésznő egy interjúban mondta ízléstelennek, hogy ilyen formában került nyilvánosságra a rendező botránya.

Veiszer Alinda műsorának vendége volt a héten Kútvölgyi Erzsébet Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművésznő, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, aki egészen sarkos véleményt fogalmazott meg Marton Lászlóról, illetve a vele kapcsolatos zaklatási botrányról – szemlézte a Telex.

Kútvölgyi szerint Marton László még élne, ha 2017-ben nem robban ki a hozzá fűződő botrány.

Egy ennél is megosztóbb téma is előkerült: a Vígszínház elmúlt években kitört botrányai. Kútvölgyi kijelentette, hogy Marton László szerinte ma is élne, ha nem robbant volna ki 2017-ben a hozzá köthető szexuális zaklatási ügy. A színésznő azt is hozzátette, hogy szakmailag óriási a különbség Marton és Sárosdi Lilla között, 20-25 év távlatából pedig nem volt ízléses a színház főrendezőjének megvádolása, ráadásul nem érti, egyáltalán miért tette ezt Sárosdi. Veiszer erre felvetette, hogy azért, mert egyszer el kell mondani, és következménye csak akkor lesz, ha ez nyilvánosan történik. Kútvölgyi így reagált:

„Nagyon komolyan kérdezem, hogy mekkora bűn az, hogy a kedves operatőr kolléga, aki ott áll a szépen nyírt szakállával, mekkora bűn lenne a részéről, ha mielőtt kimegyek, azt kéri tőlem, hogy fogjam meg a farkát. Ránéznék, és azt mondom, hogy komolyan gondolod? De ha nagyon jól esik, megfogom. De most ezt halál komolyan kérdezem tőled, mekkora bűn?” 

– tette fel a kérdést.

Azt elismerte Kútvölgyi, hogy nem ízléses, de szerinte az sem, ha ő 25 évvel később bevádolja az operatőrt, majd újra kiemelte, hogy Marton László még élhetne, és még ha úgy is vesszük, hogy az eset megtörtént, akkor sem volna szabad "ilyen megalázó módon nyilvánosságra hozni".

Sárosdi Lilla öt éve állt ki a nyilvánosság elé azzal, hogy Marton egy autóban elővette neki a péniszét. Az ügy akkor óriási botrányt kavart, több színházi ember neve is előkerült, és mostanra alapvetően változtatta meg a színházi világban uralkodó szabályokat is.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk