Váratlanul, idő előtt kiírták az Örkény Színház igazgatói pályázatát – Mácsai Pál nem indul újra

  • narancs.hu
  • 2023. október 9.

Színház

Úgy tűnik, a főváros ily módon kívánja biztosítani, hogy a színház jövője biztosan ne függjön az önkormányzati választás eredményétől.

Váratlanul kiírták a budapesti Örkény Színház igazgatói pályázatát

írja az Index. Mácsai Pál jelenleg a 4. igazgatói ciklusát tölti az Örkény élén, megbízatása 2025-ig tart.

A most kiírt igazgatói pozícióra 2025. március 1-től 5 évre keresnek vezetőt.

Bár Mácsai a lapnak nem akart nyilatkozni, annyit elmondott, hogy az új és régi igazgató jó egy évig együtt fog dolgozni, együtt összeállítva a 2024/2025-ös évadot, és szerinte biztosan lesz olyan színházi pályázat, ami a szakmai kontinuitást biztosítja.

Mindebből egyértelmű, hogy

ő maga nem fog pályázni.

Lehetséges utódként Gáspár Máté kulturális menedzser, a Budapest Brand programigazgatójának neve került szóba, illetve az Örkény színművészéé, Polgár Csabáé.

Polgár Csaba lapunknak tavasszal azt mondta, 

"Csapatban szívesen dolgoznék egy színház élén. Az a fajta klasszikus színházvezetői ambíció, hogy egyedüliként kapitánnyá váljak, azt hiszem, nem nekem való."

A korai kiírás nyilvánvaló oka nem más lehet, mint hogy a főváros ily módon kívánja biztosítani, hogy a 2024. június 9-i önkormányzati választás eredményétől biztosan ne függjön a fővárosi fenntartású színház jövője,

hisz' akár a közgyűlés esetleges kormánypárti többségűvé válása nyilvánvalóan átírhatja Karácsonyék terveit.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk