Két kutyát is mandátumhoz juttatna a Kutyapárt

  • narancs.hu
  • 2022. február 11.

Választás 2022

89 választókerületben indít jelölteket.

89 egyéni választókerületben szeretne önálló képviselőjelöltet indítani a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, közzé is tette az indulók névsorát.  

A Telex emlékeztet, hogy Kovács Gergely, a párt elnöke azt mondta korábban, csak azokban a választókerületekben indítanak egyéni jelölteket, ahol egyértelműen eldőlni látszik a csata, mert nem szeretnék, hogy rajtuk múljon a kormányváltás. A párt egyik alapítója, Döme Zsuzsanna viszont indul a budapesti 6-os választókerületben. Ezzel kapcsolatban a jelölt azt mondta, korábbi álláspontjukat a tagság döntése felülírta. Nem figyelik, melyik a billegő körzet: gyűjtik az aláításokat, és ha 71 indulójuk megszerezte a szükséges 500–500 ajánlást, akkor „fontolóra veszik a taktikai nemindulásokat”.

A 89 jelölt számára szombaton kezdik gyűjteni az aláírásokat, a párt közölni fogja, mely helyszíneken.

Az indulók között két kutya is lesz. 

Huba – a párt szerint „eleven, de jó szándékú eb”, a borsodi 4. egyéni választókerületben indulna, Rrr Rado pedig a pesti 7.-ben. Arról egyelőre nem lehet tudni, hogy ha számukra is sikerül összegyűjteni a megfelelő számú aláírást, a Nemzeti Választási Iroda nyilvántartásba veszi-e őket.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk

Madarak és angyalok

  • - turcsányi -

Nehéz megmondani, hogy mikor mondtak fel az angyalok. Már akkor, amikor Wim Wenders folytatni merészelte a Berlin felett az eget (Távol és mégis közel, 1993)? Vagy csak 1998-ban lett elegük, amikor meglátták magukat az Angyalok városa című filmben – a Berlin felett az ég e remake-jét Nicolas Cage-dzsel? Az biztos, hogy Los Angelesből eztán szedték a sátorfájukat. De senki nem pótolhatatlan, L. A. pedig különösen nem maradhatott efféle égi szárnyasok nélkül.

„A legszívesebben hallgatok”

Kurtág György a magyar kultúra állócsillaga, kincse, élő klasszikusa, a magyar művészeti hagyomány nagy tradíciójának megszemélyesítője egy olyan korszakban, amelyben ez a hagyomány igencsak ingatag lábakon áll. Ha nyilvánosan megszólal a 98 éves mester, az maga az esemény.

Annyira nem sötét

A legutóbbi Pearl Jam-lemez, a 2020-as Gigaton hosszú, hétéves várakozás után jelent meg, így sokan örülhettek, hogy a zenekar hamarabb elkészült a tizenkettedik albumával, amely a Dark Matter címet viseli.

Dél csillagai

A Budapest JazzFest cégére alatt, a közel három héten át zajló hetvenhat koncert minden bizonnyal a legnagyobb magyar jazzfesztivál, de ennél figyelemre méltóbb, hogy huszonnégy országból érkeztek a zenészek. Megragadtuk a lehetőséget, hogy egy török triót és egy szárd együttest hallgassunk meg.

Ma senki se nyer

Emlékeznek, mikor volt köztársasági elnök Mádl Ferenc? Nos, Orbán Viktor első miniszterelnöksége idején. A díszlet és az időnként felhangzó Ki nyer ma? című rádióműsor szignálja segít behatárolni, hogy a közelmúltban járunk, de az elnök neve az egyetlen konkrét utalás, amelyből kikövetkeztethetjük, milyen évet is írunk (majdnem) pontosan.