Két kutyát is mandátumhoz juttatna a Kutyapárt

  • narancs.hu
  • 2022. február 11.

Választás 2022

89 választókerületben indít jelölteket.

89 egyéni választókerületben szeretne önálló képviselőjelöltet indítani a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, közzé is tette az indulók névsorát.  

A Telex emlékeztet, hogy Kovács Gergely, a párt elnöke azt mondta korábban, csak azokban a választókerületekben indítanak egyéni jelölteket, ahol egyértelműen eldőlni látszik a csata, mert nem szeretnék, hogy rajtuk múljon a kormányváltás. A párt egyik alapítója, Döme Zsuzsanna viszont indul a budapesti 6-os választókerületben. Ezzel kapcsolatban a jelölt azt mondta, korábbi álláspontjukat a tagság döntése felülírta. Nem figyelik, melyik a billegő körzet: gyűjtik az aláításokat, és ha 71 indulójuk megszerezte a szükséges 500–500 ajánlást, akkor „fontolóra veszik a taktikai nemindulásokat”.

A 89 jelölt számára szombaton kezdik gyűjteni az aláírásokat, a párt közölni fogja, mely helyszíneken.

Az indulók között két kutya is lesz. 

Huba – a párt szerint „eleven, de jó szándékú eb”, a borsodi 4. egyéni választókerületben indulna, Rrr Rado pedig a pesti 7.-ben. Arról egyelőre nem lehet tudni, hogy ha számukra is sikerül összegyűjteni a megfelelő számú aláírást, a Nemzeti Választási Iroda nyilvántartásba veszi-e őket.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk