Vidnyánszky bejelentette: ők mától az SZFE új rektorhelyettesei

  • narancs.hu
  • 2020. október 1.

Villámnarancs

És kijelentette: "Elsejétől teljes egészében mi irányítjuk az egyetemet!"

Novák Emil filmrendező lesz a Színház- és Filmművészeti Egyetem általános rektorhelyettese, Zalán János színész, producer pedig oktatási rektorhelyettesként dolgozik csütörtöktől, jelentette be Vidnyánszky Attila,szerda este az M5 műsorában - írja az MTI:

Az egyetem eddigi vezetésének felmondási ideje szerdán jár le. Mint köztudott, az eddigi vezetés azért mondott fel, mert a Vidnyánszky Attila-vezette, önkényesen az egyetem nyakába ültetett kuratórium elvonta valamennyi fontos jogkörüket és gyakorlatilag felszámolta az egyetemi autonómiát.

Mint arról lapunk is beszámolt, a Színház- és Filmművészetért Alapítvány 2020. október 1-től dr. Szarka Gábort, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem campus-főigazgatóját nevezte ki a Színház- és Filmművészeti Egyetem kancellárjává. Bár a kuratórium közölte az új kancellár életrajzát, az valahogy kimaradt belőle, hogy katonatiszt, aki a második Orbán-kormányban kabinetfőnökként és miniszteri biztosként szolgált.

Mint megírtuk, a kinevezett katonatisztet a hallgatók nem engedték be az egyetemre, a hallgatói önkormányzat továbbra is illegitimnek tekinti a kuratórium működését, döntéseit nem fogadja el.

Vidnyánszky az M5 műsorában azt is mondta, hogy a hallgatók azt kockáztatják; érvénytelenné válik ez a félévük. Mint mondta, a két új rektorhelyettes feladata lesz átlátni, hogy mennyire és hogyan tér el a működés a szabályszerűtől.

"Elsejétől teljes egészében mi irányítjuk az egyetemet. Muszáj, hogy szót értsünk" - hangoztatta Vidnyánszky.Attila.

Nem engedték be az SZFE tiltakozó diákjai az új kancellárt az egyetem épületébe

Vidnyánszky újdonsült kinevezettje, a katonatiszt kancellár fennakadt a blokádon. "Az SZFE polgárai közül tucatnyian meggátolták Szarka Gábort abban, hogy belépjen az egyetem épületébe, és aktívan közreműködhessen az átadás-átvétel folyamatában" - olvasható a Vidnyánszky Attila vezette kuratórium közleményében. Mint arról lapunk is beszámolt, a Színház- és Filmművészetért Alapítvány 2020.

Neked ajánljuk