Nem engedték be az SZFE tiltakozó diákjai az új kancellárt az egyetem épületébe

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 30.

Belpol

Vidnyánszky újdonsült kinevezettje, a katonatiszt kancellár fennakadt a blokádon.

"Az SZFE polgárai közül tucatnyian meggátolták Szarka Gábort abban, hogy belépjen az egyetem épületébe, és aktívan közreműködhessen az átadás-átvétel folyamatában” – olvasható a Vidnyánszky Attila vezette kuratórium közleményében.

Mint arról lapunk is beszámolt, a Színház- és Filmművészetért Alapítvány 2020. október 1-től dr. Szarka Gábort, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem campus-főigazgatóját nevezte ki a Színház- és Filmművészeti Egyetem kancellárjává. Bár a kuratórium közölte az új kancellár életrajzát, az valahogy kimaradt belőle, hogy katonatiszt, aki a második Orbán-kormányban kabinetfőnökként és miniszteri biztosként szolgált.

A kuratórium közlése szerint az eddigi kancellár, dr. Vonderviszt Lajos aktívan részt vesz az átadás-átvétel lebonyolításában. Mint ismert, a kormány döntése értelmében az egyetem oktatóinak és hallgatóinak ellenkezése ellenére a kuratórium átvette az irányítást az intézményben,ez ellen tiltakoznak a hallgatók egyetemfoglalással szeptember 1. óta.

Bár az új kancellár a kuratórium közlése szerint nem jutott be az SZFE épületébe, ennek ellenére mindent megtesz annak érdekében, hogy feladatait a jövőben a lehető legmagasabb szinten elláthassa.

Figyelmébe ajánljuk

Hol az ember?

A megfilmesíthetetlen könyvek megfilmesítésének korát éljük – ezek pedig nagyrészt sci-fik. Herbert Ross Dűnéjének sokszor nekifutottak, mire Denis Villeneuve szerzői húrokat pengető két blockbustere végre a tömegek igényeit is képes volt kielégíteni; Isaac Asimov Alapítványából az Apple készített immár második évadát taposó, csillogó űroperát – a Netflix pedig az elmúlt évek egyik legnagyobb sikerű, kultikus hard sci-fijébe, Liu Ce-hszin kínai író Hugo-díjas A háromtest-triló­giá­jába vágott bele.