Meghalt Toto Cutugno

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 22.

Zene

Az olasz énekes nevét L'Italiano című dalának köszönhetően ismerte meg a világ.

80 éves korában meghalt Toto Cutugno olasz énekes-dalszerző – írja a Corriere della Sera értesüléseire hivatkozva a Telex

Cutugno augusztus 22-én délután négy óra körül hunyt el a milánói San Raffaele kórházban, ahol az elmúlt napokban ápolták. A hírt menedzsere, Danilo Mancuso közölte, aki elmondta, hogy hosszú betegség után az énekes állapota az elmúlt hónapokban folyton romlott.

Az olasz énekes legismertebb dala 1983-ban született, Cutugno ekkor adta elő a L'Italiano című számot a Sanremói Dalfesztiválon. Bár a dal csak az ötödik helyezést értte el a versenyen, az áttörést mégis ez hozta el az énekesnek. A L'italiano több ország slágerlistájára is felkerült, és világszerte az egyik legismertebb olasz zenévé vált.

Cutugno 1990-ban végül nemcsak az olasz dalfesztivált, de Eurovíziós Dalfesztivált is megnyerte Insieme: 1992 című dalával, amivel megszerezte Olaszország második eurovíziós győzelmét. Toto Cutugno többször is járt Magyarországon, utoljára 2019-ben koncertezett Budapesten. Akkor interjút is adott lapunkat, a beszélgetés itt olvasható:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk