Koncert

Pál Utcai Fiúk

Zene

A zenekar immár tizedik alkalommal tartotta meg hagyományos farsangi koncertjét, amelynek az évek során valóságos kultusza alakult ki a rajongók körében. Ezen az estén a PUF tagjai (Leskovics Gábor „Lecsó” ének-gitár, Potondi Anikó ének, Varga Laca basszusgitár, Molnár Balázs gitár, Farkas Zoltán dob) és a meghívott vendégeik mindig beöltöznek egy bizonyos tematika mentén: tavaly szuperhősök voltak, két éve cirkuszosok.

Eddig minden évben titok volt a függöny felgördüléséig, most viszont Lecsóék újítottak, és már napokkal korábban elárulták, hogy hippikké fognak átváltozni. Mégpedig azért, mert éppen 40 éve mutatták be Magyarországon a Hair című filmet, ami meghatározó élménye volt a zenekar tagjainak. A bejelentéssel azt is szerették volna elérni, hogy a közönségből is minél többen jelmezbe bújjanak, de erre csak kevesen vállalkoztak.

De lelkesedésből így sem volt hiány sem a nézőtéren, sem a színpadon. A PUF rajongótábora ma már többgenerációs, hiszen 37 éve alakult a zenekar, így hát idősek és fiatalok együtt buliznak a régi slágerekre ugyanúgy, mint a 11 év kihagyás után tavaly ősszel megjelent új lemez dalaira, ugyanis az Igazán ez minden című albumról legalább 9 számot eljátszottak.

Öröm volt nézni azt is, hogy a zenészek mennyire élvezik az egészet: mindannyiukon látszott, tényleg szívből játszanak, és ennyi év után is őszintén magukénak érzik a produkciót. Anikó persze ezt is a maga visszafogott módján tette, de ő mindig ilyen, úgyhogy Lecsó helyette is meghalt a színpadon minden gitárszólójánál. Két óra és háromszori ráadás után lett vége a farsangi koncertnek, de így is legalább tucatnyi dalt tudnék említeni, amit ugyancsak szívesen meghallgattam volna. Egyedül a hangosítás hagyott némi kívánnivalót maga után, bár az sem volt annyira vészes, hogy alapvetően befolyásolta volna az élményt.

Barba Negra, február 8.

 

Figyelmébe ajánljuk