30 pedagógus kapott levélben figyelmeztetést, ebből 14 a Fazekas Gimnáziumban tanít

  • narancs.hu
  • 2022. december 1.

Belpol

A levél szerint több alkalommal jogosulatlanul nem vették fel a munkát, arra figyelmeztetik őket, ha újra megtagadják azt, rendkívüli felmentéssel elbocsáthatják őket.

Iskolaigazgatók csütörtökön a tankerületek kérésére 30 tanárt figyelmeztettek levélben, ebből 14 fő a 8. kerületi Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban dolgozik. Az intézmény 2022-ben is az ország egyik legjobb iskolája címet kapta meg.  Ma reggel többek között a Fazekas tanárai és diákjai tüntetést tartottak az iskola épülete előtt.

A figyelmeztető levelet több fazekasos tanár is közzétette Facebookon, melyben azt írja az igazgató, hogy "ön több alkalommal jogosulatlanul nem vette fel a munkát", és arra figyelmezteti, hogy ha újra megtagadja a munka felvételét, akkor rendkívüli felmentéssel elbocsáthatják.

A 30-ból 14-t nekünk sikerült begyűjteni.

Posted by Géza Pintér on Thursday, December 1, 2022

Szerdán a tankerületi igazgatók – a Belügyminisztérium elvi álláspontját követve – december 1-jei hatállyal három fővárosi gimnázium nyolc pedagógusát rúgták ki. Volt köztük olyan, aki épp a jövő heti sztrájkot szervezte. Ennek hatására szerda este tüntetés volt a Belügyminisztériumnál, csütörtökön pedig országszerte számos iskolában ülősztrájkokkal, polgári engedetlenséggel, munkabeszüntetéssel reagáltak az elbocsátásokra, míg szombatra újabb nagyszabású tüntetés szerveződik.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk