A kormánypárti képviselők távolmaradásukkal akadályozzák meg a nemzetbiztonsági bizottság ülését

  • narancs.hu
  • 2021. július 19.

Belpol

A Fidesz szerint nem indokolt az ülés összehívása.

Nem indokolt a nemzetbiztonsági bizottság ülésének összehívása, Magyarországon a nemzetbiztonsági szervek maradéktalanul betartják a törvényeket, működésük során mindig a jogszabályoknak megfelelően járnak el – közölte a Fidesz-frakció hétfőn az MTI-vel. Halász János, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke a közleményben hangsúlyozta, a Belügyminisztérium vezetői rendszeresen beszámolnak az Országgyűlés illetékes bizottságai előtt a titkosszolgálatok információgyűjtő tevékenységéről, ezeken valamennyi parlamenti párt képviselteti magát.

 „A baloldali sajtóban megjelent hírek megalapozatlanok és pusztán a politikai hangulatkeltést szolgálják” – szögezte le a kormánypárti politikus.

A nemzetbiztonsági bizottság ellenzéki tagjai még délelőtt kezdeményezték, hogy rendkívüli ülésen hallgassák meg a vasárnap kirobbant megfigyeléi botrány ügyében felelősnek tekinthető kormányzati politikusokat és az illetékes szolgálatok vezetőit.  Ahogy azt várni lehetett a kormánypárti politikusok elkaszálják a kezdeményezést. Mivel a bizottságban a Fidesz-KDNP képviselői vannak többségben, távolmaradásukkal megakadályozzák az ülés megtartását. 

A bizottság ellenzéki tagjai korábban úgy fogalmaztak,

„ha a kormány tagjai vagy a bizottság kormánypárti tagjai nem vesznek részt az ülésen, az szerintük annak a jele, hogy a cikk állításai igazak.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk