A Vasutasok Szakszervezete szerint igazságtalan, hogy Lázár a MÁV-Volán munkavállalók csak egy részét jutalmazza

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. augusztus 1.

Belpol

A szervezet szerint minden közösségi közlekedésben dolgozó megérdemelné a hőségpénzt. 

Nem ért egyet a hőségpénz elosztásával a Vasutasok Szakszervezete, mert a MÁV-Volán minden dolgozója megérdemelné a juttatást, a leányvállalatokhoz tartozók is – közölte az érdekképviselet csütörtökön.  

A szakszervezet szükséges és jogos gesztusnak nevezte, hogy az építési és közlekedési miniszter bejelentése alapján a munkavállalók egy része SZÉP-kártyára egyszeri nettó 200 ezer forintot kap.

Azt ugyanakkor átgondolatlannak és igazságtalannak tartják, hogy csak azokon a területeken jár a juttatás, amelyeket Lázár János megjelölt.

A közösségi közlekedésben mindenki pótolhatatlan, nem lehet köztük igazságos módon különbséget tenni, írta a szervezet. 

A közlemény szerint a miniszteri döntés belső feszültségeket okozhat, megoszthatja a vasutas közösséget. Visszautasítják azt is, hogy a miniszter nem egyeztetett az érdekképviselettel a munkavállalók nagyobb csoportját érintő intézkedést bejelentése előtt. Ha az összeget nem lehet növelni, akkor kevesebb fog jutni fejenként, de egy munkavállaló sem maradhat ki a juttatásból – javasolja a Vasutasok Szakszervezete a miniszternek címzett levelében.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Simonka György: A Fidesz, a Tisza Párt és a DK ellen indulok a következő parlamenti választáson és nyerek!

Június 9-i győzelmét a polgármester-választáson a politikai pályára való visszatérése egyik állomásának tartja a még Fidesz-tag Simonka György, aki 2026-ban független jelöltként akar elindulni az országgyűlési választáson. Mint fogalmaz, "ezért Orbán Viktor nem vonja össze a szemöldökét, legfeljebb elmosolyodik, de végül csalódni fog”.

Csődbe ment Ukrajna

  • narancs.hu

Technikai csődbe került Ukrajna, miután Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerdán aláírta azt a határozatot, amely lehetővé teszi egy külföldi adósság törlesztésének felfüggesztését. 

Cirkusz a keresztfán

Ismerős a helyzet, amikor a gyerek csinál valami valóban vicceset, a felnőttből kiszakad egy hangos röhögés, mire a gyerek vérszemet kapva a heves reakciótól, előadja ugyanazt újra és újra, minden körben egyre elvetemültebben?

Sok kis bukás

A Helsingborgból egyebek közt Sanghajon és Párizson át most hozzánk érkezett kollekció koncepciója valóban egyedi: a szervezők összegyűjtötték az emberiség történetének nagy bukásait.

Mezítláb

  • Kiss Annamária

Formákba rendeződik a függöny előtt gomolygó füst, amelynek „takarásában” három férfi megtámad egy fehér ruhás fiatal lányt.