Huszonnégy éve eltűnt fiú holttestét találta meg a rendőrség

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. augusztus 1.

Belpol

Till Tamás gyermeknapon tűnt el, kerékpárral indult egy vadasparkba. A lehetséges elkövetők közül ketten halottak.

Megtalálták a tizenegy éves korában, 2000-ben eltűnt Till Tamás holttestét Baján. Az elásott és lebetonozott maradványok azonosítása még folyamatban van, mondta csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Petőfi Attila rendőrségi főtanácsos. A bajai Till Tamás huszonnégy éve, gyermeknapon tűnt el Baján, miután édesapja megengedte neki, hogy kerékpárral a közeli vadasparkba menjen. A fiú nem tért haza a megbeszélt időpontra, ezért szülei értesítették a rendőrséget és keresni kezdték a gyermeket, de ez nem vezetett eredményre.

A fiú kerékpárját egy tanya mellett találták meg a kutatáskor. Akkor kikérdezték a birtok tulajdonosát, ő azonban nem szolgált információval a nyomozóknak. Az ügyben korábban több száz embert hallgattak meg, de semmi sem vezetett eredményre.

Az idén júniusban az ügyészségtől kapott értesülést a rendőrség arról, hogy egy férfi bevallotta: részt vett egy gyermek holttestének elásásában, abban az időben, amikor Till Tamás eltűnt. Az információ ellenőrzése során az egyik résztvevőt, K. Pétert nem tudták meghallgatni, mert évekkel ezelőtt öngyilkos lett. Az elhunyt férfi Till Tamás eltűnésének idején a helyi gyermekotthon lakója volt, szakmát tanult, és egy társával együtt rendszeresen dolgozott annak a tanyának a vállalkozó tulajdonosánál, amelynek telekhatárán a fiú kerékpárját megtalálták.

K. Péter egykori társát meg tudták hallgatni a nyomozók, a negyvenéves férfi érdemi vallomást tett, amelynek alapján megállapították: a fiú elásásában K. Péter vehetett részt a vállalkozóval, V. Józseffel együtt, egyúttal be tudták határolni a tanyán azt a helyiséget, amelyet a történtek idején az azóta ugyancsak elhunyt tulajdonos épített. K. Péter egykori társa vallomásában elmondta, hogy ő később a betonozásban vett részt, és akkor rábukkant a nejlonba tekert holttestre, amit szóvá tett, de V. József pénzt adott neki, és megfenyegette, hogy hallgasson a történtekről.

A rendőrség tájékoztatása szerint az épületben az aljzatbetont feltörve találták meg egy gyermek maradványait, a ruházatának megmaradt részei és az antropológiai jegyek alapján nagy valószínűséggel Till Tamás holtteste került elő. Az ügyben genetikai vizsgálatot is elrendeltek, ehhez mintákat vettek a gyermek szüleitől, ezek értékelése még folyamatban van. A nyomozók meghallgatták az elhunyt vállalkozó hozzátartozóit is, ők azonban nem szolgáltak érdemi információval.

 Még vizsgálják, hogy mi okozhatta az eltűnt fiú halálát, és annak alapján folytatják az eljárást, illetve állapítják meg, hogy történt-e bűncselekmény az ügyben.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Csődbe ment Ukrajna

  • narancs.hu

Technikai csődbe került Ukrajna, miután Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerdán aláírta azt a határozatot, amely lehetővé teszi egy külföldi adósság törlesztésének felfüggesztését. 

Cirkusz a keresztfán

Ismerős a helyzet, amikor a gyerek csinál valami valóban vicceset, a felnőttből kiszakad egy hangos röhögés, mire a gyerek vérszemet kapva a heves reakciótól, előadja ugyanazt újra és újra, minden körben egyre elvetemültebben?

Sok kis bukás

A Helsingborgból egyebek közt Sanghajon és Párizson át most hozzánk érkezett kollekció koncepciója valóban egyedi: a szervezők összegyűjtötték az emberiség történetének nagy bukásait.

Mezítláb

  • Kiss Annamária

Formákba rendeződik a függöny előtt gomolygó füst, amelynek „takarásában” három férfi megtámad egy fehér ruhás fiatal lányt.

Mert élnek

Mielőtt belevágnánk, képzeljük magunk elé egy pillanatra a kalocsai érseket teljes harci ornátusban.

A látó ember

A múlt szombati tusnádfürdői beszéd napi politikai útmutatásokat és bejelentéseket csupán szűk számban tartalmazott.

A beugró

Kamala Harris minden jel szerint megszerzi a demokraták támogatását és hamarosan hivatalos jelölt lesz. Néhány nap alatt fenekestül fordult fel az amerikai elnökválasztási kampány – a verseny újra kinyílt.

Gyanú ébredt benne

Amikor a Libri kétségbeesett munkatársa harmadszorra kérte, hogy jelöljem meg, hogy a kiadóm, a Patak Könyvek kiadványai közül melyek esnek a gyermekvédelmi törvény hatálya alá, megint eszembe jutott az, amit a nyolcvanas évek elején oly sokszor hallottam az erdélyi ismerőseimtől.