200 ezer forint jutalmat kapnak a hőségben hősiesen helytálló vasutasok és volánosok

  • narancs.hu
  • 2024. július 29.

Belpol

Tud olyan meleg lenni.

"Az elmúlt hetek bizonyították, hogy tud olyan meleg lenni, amit nem bírnak a sínek, a mozdonyok és a járművek. De az elmúlt hetek azt is megmutatták, hogy nincs az a kánikula, amit a MÁV-os kollégák ne bírnának ki" – írta Lázár János hétfői posztjában, amiben jutalmat jelentett be a MÁV-csoport munkatársai számára. Ez alapján minden fizikai munkát végző dolgozó “mozdony- és buszvezetők, jegyvizsgálók, pályamunkások, forgalmisták, karbantartók és szerelők”, összesen 33 ezer ember

nettó 200 ezer forint egyszeri SZÉP-kártyára utalt összeget kap augusztus 15-ig.

A miniszter szerint ezzel mondanak köszönetet azért, hogy a hőségben is mozgásban tartották az országot. Lázár János egyúttal azt is jelezte, hogy elkezdték a teljes vasúti és autóbuszos közlekedés megújítását, ami 10 évbe telik majd, legalábbis ennyi ideig tervezik a vasútfejlesztési stratégia végrehajtását. A miniszter utóbbival kapcsolatban nagy bejelentéseket is ígért. 

Az első lépést már meg is tették, kiderült, hogy a Volánbuszt szőröstül-bőröstül bekebelezi a MÁV – írja a hvg.hu.

A kánikulában végezhető munka határaira figyelmeztet az a július 17-ei tragikus eset, amikor egy postai kézbesítő halt meg a hőség miatt. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk