Az egykor LMBTQ- és Fradi-színekben is tündöklő utcai pad ismét barna, és csak egy pad akar lenni, semmi több

  • narancs.hu
  • 2023. július 12.

Belpol

Alighanem nyugvópontra ért a fradista szivárványpad ügye, miután valaki lefestette – barnára.

Barnára festették azt a padot a ferencvárosi Tompa utcában, ami a napokban az LMBTQ-mozgalom és a Fradi színeiben is tündökölt.

A köztéri ülőalkalmatosságon most az olvasható:

„Én csak egy pad szeretnék lenni. Ami jó mindenkinek. Neked is, Neki is. Nekünk.”

Nem tudni, ki festette át végül barnára a padot, mindenesetre remélni lehet, hogy a kultúrharc csatabárdját – legalább egy időre – elásta vele.

 
Barna pad, ami egykor LMBTQ és Fradi-színekben is tündökölt
Fotó: Narancs.hu
 

A padot július 6-án festették át először, akkor az Amnesty szivárványos színekre mázolta: a jogvédők és az önkormányzat a két éve megszavazott homofób törvényre emlékeztettek vele, így tiltakoztak „a kormány évek óta tartó kirekesztő politikája ellen”.

Valaki 7-én zöld-fehérre, a Fradi színeire festette át a padot, és azt is odaírta, hogy „STOP LMBTQ”. 9-én újra LMBTQ-színei lettek, majd 11-én ismét fradis. A „never-ending story” ügyében Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester is megszólalt, és azt mondta, jobban örült volna, ha átfestés helyett máshogy tiltakoznak a Fradi-ultrák, de ezt is véleménynyilvánításnak tartja. „Közösen keressük a helyzet megoldását az Amnestyvel arra, hogy az ügy hogyan záruljon le, mert ez hosszú távon biztosan nem használ senkinek” - mondta.

Ma reggelre szimplán barna színű lett a pad.

A helyszínen sétáló kollégánk azt mondja, a pad nem nyilatkozott arról, hogy milyen színben érezte magát jobban, de megviseltnek tűnt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk