Itt az újabb szivárvány-gate: átfestették a ferencvárosi padot a fradista fociultrák

  • narancs.hu
  • 2023. július 8.

Lokál

2 napba telt a hatalmas győzelem a Tompa utcában.

Július 6-án, csütörtökön avatta fel az Amnesty International Magyarország és Ferencváros Önkormányzata Budapest első szivárványos köztéri padját.

A színes paddal a jogvédők és az önkormányzat a két éve megszavazott homofób törvényre emlékeztetnek. Így tiltakoznak "a kormány évek óta tartó kirekesztő politikája ellen".

Már akkor kérdéses volt, vajon meddig bírja érintetlenül a pad abban a budapesti kerületben, ahol korábban egy szivárványszínű Black Lives Matter köztéri szobrot is gyorsan bedeszkáztak, majd megrongáltak. De az Aryan Greens nevű csoport korábban letépte és felgyújtotta a hivatal épületére kitűzött szivárványos zászlót is.

 
Fotó: Facebook/Baranyi Krisztina

 
 
Fotó: Facebook/Baranyi Krisztina

A Tompa utcai pad ahogy az várható volt, nem sokáig maradt szivárvány színű. Szombat reggel a Fradimob nevű szurkolói oldal posztolt képet a szivárványosról zöld-fehérre átfestett padról. És az alábbi üzenetet rakták ki:

Ez a város nem az a város. Ferencváros. Lassan baranyi és a többi libernyák is megtanulhatná."

A IX. kerület polgármestere, Baranyi Krisztina úgy kommentálta a történteket, hogy "a ferencvárosi fociultrák hatalmas győzelmet arattak a Tompa utcában".

Ki lesz a következő átfestő?

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk