Folytatódik: visszafestették, újra szivárványos a Tompa utcai pad

  • narancs.hu
  • 2023. július 10.

Lokál

Vajon mikor festik át újra, vagy rongálják meg a fradista fociultrák és szélsőséges társaik?

Újra szivárványos a Tompa utcai pad

írja Facebook oldalán képpel is illsuztrálva az Amnesty International Magyarország.

 
 
Fotó: Facebook/Amnesty International Magyarország

Mint arról lapunk is beszámolt, július 6-án, csütörtökön avatta fel az Amnesty International Magyarország és Ferencváros Önkormányzata Budapest első szivárványos köztéri padját. A színes paddal a jogvédők és az önkormányzat a két éve megszavazott homofób törvényre emlékeztetnek. Így tiltakoznak "a kormány évek óta tartó kirekesztő politikája ellen".

A pad színesre festésének ötletéttől kezdve kérdéses volt, az meddig marad érintetlen. Korábban a kerületben szélsőségesek egy szivárványszínű Black Lives Matter köztéri szobrot is gyorsan bedeszkáztak, majd megrongáltak, de égettek el a polgármesteri hivatal épületére kitűzött szivárványos zászlót is. Nem kellett sokat várni, a köztéri padot a hétvégén fradista fociultrák átfestették zöld-fehérre. Megüzenve, hogy "Ez a város nem az a város. Ferencváros. Lassan baranyi és a többi libernyák is megtanulhatná".

Ezt követően festette vissza szivárványosra a padot vasárnap este, éjszaka az Amnesty.

Megígértük és újrafestettük nektek és mindenkinek, aki velünk együtt egy nyitott, szabad és boldog országban akar élni."

Talán egyértelmű, mi lesz a köztéri pad sorsa. Az a minimum, hogy újra át lesz festve, de lehet össze lesz törve, használhatatlanná lesz téve, mint ahogy azt a korábbi példák is mutatták.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk