Beleszállt Bige Lászlóba az agrárminiszter

  • narancs.hu
  • 2021.11.28 15:10

Belpol

Nagy István szerint a nagyvállalkozó ellehetetleníti a magyar mezőgazdaságot. 

„Felbecsülhetetlen kárt okozott a magyar gazdáknak és fogyasztóknak Bige László műtrágyakartellezése. A baloldali milliárdos ellehetetleníti a magyar mezőgazdaságot, a Nitrogénművek Zrt. piaci helyzetét kihasználva mesterségesen tartotta drágán a műtrágya árát és most korlátozná a gazdákat a hozzáférésben” – mondja Nagy István agrárminiszter a Facebookra feltöltött videójában

A miniszter szerint a nagyvállalkozó hét éven keresztül nemcsak a magyar gazdákat, hanem minden magyar kenyér, gyümölcsöt és zöldség vásárlót megkárosított, hogy extra profithoz juthasson. Hozzátette, az Agrárminisztérium határozott álláspontja, hogy a gazdálkodók és a magyar családok érdekében minden lehetséges eszközt be kell vetni a biztonságos hazai műtrágyaellátás kapcsán.

A videóban megszólal Horváth László gazdálkodó is, aki azt mondta, hogy „a magyar műtrágyakirály elégedjen meg egy tisztességes jövedelemmel, ne akarjon egy többszörös extraprofitot”, és a gazdák által befizetett vásárlásból „finanszírozza a baloldal kampányát”. A felvételen beszél még Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke is, akiről nemrég derült ki, hogy saját zsebből hívta meg kollégáit az Elk*rtuk című filmre. 

Október végén számoltunk be róla, hogy Bige László vezette Nitrogénművek Vegyipari Zrt.-t 14 milliárd forintra bírságolta a Gazdasági Versenyhivatal kartellezés miatt. A nagy vállalkozó pár nappal ezt megelőzően jelentette be, hogy kész támogatni az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjét. 

(Címlapképünkön: Nagy István agrárminiszter a Szabolcsi Alma Centrum logisztikai és tudásközpont épületkomplexumának bokrétaavató ünnepségén Újfehértón 2021. november 27-én.)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Neked ajánljuk

"Orbán rendszere radikálisan ellenségelvű és megosztó"

  • Farkas Zsolt

"Az orbánizmus lényege az orbánizmus: vagy Orbán Viktor és jogállampárti magánhadserege, a Fidesz katonája vagy, zsoldosa, önkéntese, fanatikusa, szolgálója, kliense, rajongója (mintegy 2,5 millió szavazó Mo.-n), vagy ellensége, ellenzője, kritikusa, utálója, megvetője, vádlója vagy (legalább dupla annyi szavazóképes ember Mo.-n)."