Saját zsebből hívta meg kollégáit az Elk*rtukra az agrárkamarai elnök

  • narancs.hu
  • 2021. november 17.

Mikrofilm

Győrffy Balázs fideszes képviselő is, egy komplett mozitermet kibérelt az agrárkamara munkatársainak. 

Több mint 360 ezer forintot költ arra Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara fideszes elnöke arra, hogy munkatársai ingyen megtekinthessék az Elk*rtuk című filmet – írja a Népszava.

Győrffy Balázs fideszes parlamenti képviselő, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke levélben invitálta meg a kollégáit arra, hogy tekintsék meg ingyen a filmet december elején a budapesti Cinema City Allee moziban.

A lap megkérdezte Győrffy Balázst a dologról, aki azt írta, a vetítésre saját elhatározásból, saját költségre hívta meg a kollégáit. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy „egy mozi egyik termét kibéreltem, oda várom a kollégákat a vetítésre”.

A terem bérleti díja 364 ezer 650 forint, amit tájékoztatása szerint saját pénzéből, saját lakossági folyószámlájáról átutalva fizet ki.

„A filmvetítésen természetesen nem kötelező a részvétel, semmiféle előnnyel vagy hátránnyal nem jár az, hogy valaki eljön rá vagy sem” – írta. Hozzátette, hogy 2013 márciusa óta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – a tagság által megválasztott – elnöke.

Győrffy amúgy második ciklusát tölti a köztestület élén úgy, hogy a szervezet megalakulását megelőzően és azóta is országgyűlési képviselő. „Senki előtt sem ismeretlenek politikai nézeteim, a világról alkotott képem, amely természetesen befolyásolja kulturális ízlésemet is, ezért esett erre a filmre a választásom” – magyarázta. Végezetül megjegyezte: „ahogy én, úgy bármelyik kollégám meghívhatja a többi munkatársát például egy sörre, egy pizzára vagy akár a lakodalmára is”.

Korábban egyébként önkormányzatok is rendeztek ingyenes vetítéseket a filmből

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk