Bige László kész támogatni a győztes ellenzéki miniszterelnök-jelöltet

  • narancs.hu
  • 2021.10.10 20:07

Belpol

Bármilyen segítséget kér az ellenzék, ő partner lesz benne. 

„Ami ma van, az nem jó Magyarországnak és a magyar emberek nagy részének, csak egy szűk részének” – mondta Bige László a Klubrádiónak, aki szerint minden sokkal jobb lenne, mint a jelenlegi kormány.

A péti Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa azt mondta, hogy mindenképp támogatni fogja azt a miniszterelnök-jelöltet, aki az ellenzéki előválasztás második fordulójában győz. Magát politikán kívülinek tartja, soha nem is tervez pártba lépni, de ha bármilyen segítségét kéri az ellenzék, partner lesz, ezt teljesen természetesnek gondolja a maga részéről, kiváló embereknek tartja az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelöltjeit.

„Ebbe belekényszerítettek engem, és nem tudok mást, mit tenni. Egy kormány sem maradhat örökké, biztos hogy jön új kormány, nem tudom, hogy mikor, de az is biztos, hogy jobb lesz, mint ami ma van. Egy fa sem nőhet az égig, vagy kidől vagy kivágják”

– mondta Bige. 

A Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa ellen az utóbbi években több eljárás is indult, 2021 elején egy vesztegetési és hűtlen kezelési üggyel összefüggésben rendeltél el a bűnügyi felügyeletét, amit májusban szüntettek meg

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Pusztába kiáltott borsó

  • Sándor Panka

Az előadás Sidney Lumet 1976-os (hozzánk 1980-ban eljutó), azonos című filmje nyomán készült. Az Oscar-díjakkal dúsan dekorált filmet Lee Hall tette színpadra 2017-ben, s most ezt az adaptációt használja Puskás Tamás rendezése is.

Bajnokok reggelije

A minap elindult Sportrádió első néhány perce hűen tükrözi a magyar rádiós szcéna mentális állapotát. Harsányi Leventét, miután a „megújuló” Petőfi rádióból kiakolbólították, kis híján mártírként siratták el. Ugyanő a Himnusz alatt most úgy feszített új munkahelyének nyitóünnepségén, mint pók a lucernásban.

Házmegesz

  • - bzs -

Elsőre nehéz hová tenni a Netflix különös stop-motion animációját. Az ír Enda Walsh forgatókönyve alapján készült háromfelvonásos rémálom erősen rétegfilmnek tetszik a megszokott egyszeri fogyasztásra szánt Net­flix-felhozatalban. A film főszereplője egy ház, mely titokzatos módon különböző korokban tűnik fel, hogy pokollá tegye lakói életét.