Büntetőjogi felelősség tudatában állították vissza a Nagy-Szénás hegyre a keresztet

  • narancs.hu
  • 2024. január 6.

Belpol

A történet folytatódik. 

Ahogyan arról pár órája beszámoltunk, újra felállították a konlfiktusokat gerjesztő keresztet Nagy-Szénás hegyen: egyebek mellett Menczer Tamás külügyi államtitkár, a körzet országgyűlési képviselője keresztélyüldözőnek nevezte a saját maga állítása szerint hívő, nemrégiben a Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatói posztjáról távozó Füri Andrást, aki nem támogatta az engedély nélkül felállított kereszt helyreállítását. 

A kereszt azonban – Füri távozását követően – visszakerült a Nagy-Szénás hegyre, az RTL Híradójából pedig kiderül, a kereszttel elkészült vállalkozó a visszaállítás után feljelentette magát a rendőrségen. Vitéz Zoltán néhány napja látott egy riportot a régi keresztről, amit engedély nélkül építettek. A híradónak azt nyilatkozta, hogy

„én polgári engedetlenségből úgy döntöttem, hogy vállalom a büntetőjogi felelősséget, és ezt a keresztet, ha törik, ha szakad, vissza fogom állítani a helyére.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk