A Szent János Kórház a leálló osztályokról: hangulatkeltés folyik

  • narancs.hu
  • 2024. január 6.

Belpol

A leállásokról szóló, nyilvánosságba kikerült dokumentumok valódiságát elismerték. 

Mint arról lapunk is beszámolt, január 3-i keltezésű dokumentumok szerint nem fog működni a gasztroenterológia, az endokrinológia és az anyagcsere osztály, a neurológia, és nem lesz stroke-ügyelet sem a János-kórházban – írta Kunetz Zsombor orvos, blogger. Karácsony előtt már kiderült, hogy a minimumfeltételek hiánya miatt nem tudják ellátni a II. kerületi kardiológiai betegeket.

„A belgyógyászati és a neurológiai ellátás kiesésével a János Kórház nemhogy centrumkórháznak, de kórháznak sem nevezhető”

– értékelte a helyzetet Kunetz. 

Az ATV megkeresésére a kórház megerősítette a dokumentum valódiságát, ugyanakkor szerintük azok „tartalmának értelmezése sajátos és téves, hangulatkeltésre alkalmasan rosszindulatú”.

A kórház sajtóosztálya emlékeztetett, hogy 2024. január 1-től betegbiztonsági okokból munkaerő-kölcsönző cégeken keresztül nem biztosítható az ápolási képesség. „A szabályozásnak megfelelően intézményünk az elmúlt egy évben számos intézkedést hozott annak érdekében, hogy minél kevesebb vállalkozó és személyes közreműködő bevonásával szervezze meg a betegellátást, jelentősen csökkentettük a közreműködői óraszámot. A biztonságos betegellátás érdekében a belgyógyászati (kardiológia, diabetológia, gasztroenterológia) és a neurológia ellátások esetében végrehajtott átszervezés érintette az adott osztályok ágyszámait és területi ellátási kötelezettségeit. Ez azonban nem azt jelenti, hogy ezek az osztályok »leállnak«, hanem azt, hogy egy átmeneti időszakban ugyan csökkentett ágyszámmal és kisebb területi ellátási kötelezettséggel, de minden szakmában továbbra biztosítják a betegellátást.”

Hozzátették, hogy társintézményekkel együttműködve folyamatosan biztosított a II. kerületi betegek megfelelő ellátása is. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk