Újra felállították a konfliktusokat gerjesztő keresztet a Duna-Ipoly Nemzeti Parkban

  • narancs.hu
  • 2024. január 6.

Belpol

Menczer Tamás örülhet. 

Újra felállították a sok konfliktust okozó keresztet Nagykovácsiban, a Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozó Nagy-Szénás hegytetőn – írja a Telex egy olvasói fotó nyomán. 

A vita novemberben alakult ki Menczer Tamás külügyi államtitkár, a választókörzet országgyűlési képviselője, valamint Füri András, a nemzeti park január 1-ével leváltott igazgatója között. Füri ellenezte egy korábban engedély nélkül felállított kereszt helyreállítását a hegytetőn, ugyanis az kiemelt környezetvédelmi terület. Menczer erre keresztényüldözőnek nevezte az igazgatót. 

A saját bevallása szerint hívó Füri András szerint „a természet Isten Temploma, melyben vannak Szentély területek”, a fokozottan védett Kis- és Nagyszénás hegycsoport márpedig ilyen, ahol a természet sokféleségének, a teremtett világ megvédése az elsődleges cél. Az államtitkár a park „fura urának” és alkalmatlannak nevezte Fürit.

Az Agrárminisztérium szerint az ügynek nincs köze az igazgató felmentéséhez, amit Füri maga kért már tavaly. 

 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk