Menczer keresztényüldözéssel vádolta meg a nemzeti park igazgatóját, aki most visszaszólt neki

  • narancs.hu
  • 2023. november 3.

Belpol

Nem keresztényüldöző, hanem aktív hívő. 

„Nem vagyok keresztényüldöző! Ellenben egy Krisztust követő és az embertársainkat cselekedetekkel is szolgáló keresztyén gyülekezet aktív hitvalló tagja vagyok!” – írta Füri András igazgató a Duna-Ipoly Nemzeti Park Facebook-oldalán

A 24.hu emlékeztet, a nemzeti park vezetője a Nagyszénásra tervezett keresztállítás körüli vita miatt tartotta szükségesnek megszólalni, miután Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára modern kori keresztényüldözéssel vádolta meg.

„Vallom, hogy a természet Isten Temploma, melyben vannak Szentély területek. Szerencsére több ilyen Szentély is létezik Magyarországon, amelyek védelmét – a nemzeti örökségünk részeként – az Alaptörvény is megőrizni rendeli. Ilyen Szentély a fokozottan védett Kis-és Nagyszénás hegycsoport a Budai-hegyekben, ahol elsődleges cél a természet sokféleségének, a teremtett világnak védelme. Minden más csak ez után következhet!” – írta Füri bejegyzésben.

Menczer a múlt héten videóban támadta a nemzeti park igazgatóját és a Nagykovácsi Természet- és Környezetvédő Egyesület vezetőjét, azt állítva, hogy ők azok, akik nem akarják, hogy a hegyen az augusztusban felgyújtott kereszt helyén ismét kereszt álljon. Az államtitkár azzal ironizált, hogy a kereszt ellenzői azzal érvelnek, hogy a beavatkozás „kivégezné a nagy rókalepkét, a fűrészlábú szöcskét, és elpusztítaná a kövér daravirágot”, szerinte azonban nem erről, hanem „keresztényüldözésről” van szó, számolt be a portál. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk