Egyedül Baán László pályázott a Szépművészeti Múzeum élére

  • narancs.hu
  • 2024. április 30.

Belpol

Ha újra kinevezik, akkor egybefüggően negyedszázadot tölthet el a múzeum élén. 

Baán László jelenlegi főigazgató megbízatása a Szépművészeti Múzeum élén 2024. november 30-án lejár, ezért a Kulturális és Innovációs Minisztérium pályázatot írt ki a munkakör betöltésére. A főigazgatói pályázat beadásának határideje április 29. 17 óra volt, és az Index információi szerint egyedül a jelenlegi főigazgató jelentkezett a feladatra.

A lap megjegyzi, Baán László 2004 óta, vagyis húsz éve vezeti a Szépművészeti Múzeumot, még Hiller István szocialista miniszter nevezte ki, emellett a Liget Budapest miniszteri biztosa is. 2012-ben a Szépművészeti Múzeum újraegyesült az 1957-ben leválasztott Magyar Nemzeti Galériával, azóta Baán mindkettőnek a főigazgatója. 

 
Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter (b) és Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa a Magyar Fotográfiai Múzeum kiemelkedő alkotásaiból rendezett kiállításon a megnyitó napján a városligeti Millennium Háza Neo Kortárs Művészeti Terében 2024. február 1-jén. A Mélység/élesség című tárlaton mások mellett André Kertész, Moholy-Nagy László, Brassai és Robert Capa művei is szerepelnek.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán
 

Ha most újra Baán Lászlót nevezi ki Csák János kulturális és innovációs miniszter, amire nagy esély van, akkor immár negyedszázadot tölthet majd el a múzeum élén. A minisztériumi bizottsági meghallgatásra a pályázat beadási határidejének lejárta után a napokban kerül sor. A főigazgatói munkakört 2024. december 1-jétől töltheti be a nyertes pályázó, számolt be a portál. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk